Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Діалогова зустріч у Черкаському районі

герої

В Україні діє Закон України "Про співробітництво територіальних громад". Питання удосконалення процедури організації співробітництва завжди було актуальним і залишається таким сьогодні. Наразі проводяться консультації та обговорення, адже чимало складових співробітництва вимагають законодавчих змін в умовах воєнного стану. Від нормативного врегулювання співробітництва неабиякою мірою залежатиме, наскільки територіальними громадами будуть затребувані його інструменти.

Департаментом регіонального розвитку Черкаської обласної державної адміністрації спільно з представниками U-LEAD з Європою в Черкаській області та Установою „Черкаська агенція регіонального розвитку‟ організовано та проведено ряд діалогових зустрічей щодо муніципального співробітництва територіальних громад.

вишиванкавишиванка

У залі засідань Черкаської районної ради відбулась фінальна діалогова зустріч. У роботі взяли участь голова Черкаської районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО, начальник Черкаської районної військової адміністрації Валерія БАНДУРКО, голови територіальних громад Черкаського району.

Під час роботи обговорювались можливі договори співробітництва за багатьма напрямками: освіта, соціальний захист населення, управління відходами, медицина, безпека громадян, ЖКГ. У Черкаському районі діє 5 договорів міжмуніципального співробітництва, зареєстровані в Мінінфраструктури. Напрацьовано 17 проєктних ідей для договорів співробітництва.

герої

Представники Депратаменту регіонального розвитку ОДА, U-LEAD з Європою в Черкаській області та Черкаської агенції регіонального розвитку будуть співпрацювати з територіальними громадами по напрацьованих пропозиціях та надаватимуть їм консультаційний супровід укладання перспективних договорів міжмуніципального співробітництва та їх реєстрацію в Мінінфраструктурі.