Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Енергія сонця для діточок

Енергія сонця для діточок

Держенергоефективності оголошує старт збору проєктів від територіальних громад для участі у конкурсі на отримання та встановлення геліосистем у закладах дошкільної освіти України в рамках спеціального проєкту «Енергія сонця для діточок».

Ініціатива по безперебійному забезпеченню гарячою водою дитячих садочків в територіальних громадах в різних куточках України буде реалізована у рамках тристороннього партнерства Держенергоефективності із проєктом GIZ «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» та НАК «Укрсвітлолізинг».

У рамках старту проєкту «Енергія сонця для діточок» планується встановлення 18 геліосистем у дитячих садочках, що дозволить забезпечити безперебійне гаряче водопостачання у закладах – переможцях конкурсу. А як результат - комфорт для діточок та економія коштів для бюджетних установ.

У проєкті можуть брати участь територіальні громади.

Для участі у відборі проєктів учасники повинні представити проєкт (пропозицію), в якому визначено мету, описано способи реалізації, а також наближений розрахунок очікуваного ефекту з енергозбереження.

Кожен учасник може подати лише один проєкт.

Для участі у відборі проектів потенційний учасник подає заповнену Заявку на участь у відборі проектів. До заявки мають бути приєднані документи:

1. Технічний паспорт будівлі.

2. Мотиваційний лист, підписаний відповідальною особою. (Вказати, чому саме у цьому закладі необхідно встановити геліосистему підігріву гарячої води. Вимоги: українською або англійською мовою, максимум 400 слів).

3. Висновок обстеження технічного стану будівлі та покрівлі.

4. Документ, що підтверджує наявність найпростішого укриття.

5. Підтвердження впровадженого енергоменеджменту в громаді (копія рішення місцевої ради або розпорядження міського голови).

Заявки можуть подаватись в електронному (із застосуванням ЕЦП) та/або паперовому форматі.

Заявки з повним пакетом документів подавати на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , тема листа «Енергія сонця для діточок».

Кінцевий строк подачі заявок – 12 листопада 2023 року.

Для отримання консультацій звертайтеся із запитами на e-mail:  Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України e-mail – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. · НАК «Укрсвітлолізинг»: e-mail – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. · Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ: e-mail – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

За інформацією Управління комунікації і зв’язків з громадськістю Держенергоефективності