Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир

Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир

Жінки дуже активна, і в переважній більшості самодостатня частина людства. Починаючи з середини 19 століття жінки почали боротьбу за свої права. Спочатку виборювали поліпшення умов праці, рівної з чоловіками заробітної плати, зменшення робочого дня до 10-годинного. На початку 20 століття продовжували боротися за припинення дискримінації на роботі, потім вимагали зайняття державних посад та права голосу.

У 1977 року завдяки рішенню Генеральної Асамблеї ООН день 8 Березня отримав статус Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародний мир.

Наразі рух за права людей не припиняється, виокремлюючи права жінок та привертаючи увагу до таких питань як гендерна рівність, сексизм, репродуктивні права та насильство щодо жінок.

Міжнародний жіночий день у всьому світі відзначається різними способами. Тільки українським жінкам нині не до святкувань, адже всі зусилля як чоловіків, так і жінок направлені на збереження цілісності нашої держави. Кожна знайшла себе на шляху до перемоги: хтось взяв до рук зброю, хтось лікує поранених, хтось готує смаколики та доставляє їх захисникам, а хтось промовляє молитви від щирого серця.

Буде Перемога і будуть свята, для багатьох з гірким присмаком від втрати рідних, друзів.

Весна прийшла. Життя триває. Тримаймося.