Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Свобода понад життя

 Свобода понад життя

Починаючи з 1991 року в Україні відбувається протистояння двох протилежних напрямів цивілізаційного розвитку: прагнення інтегруватися в Європу і повернення країни до сфери впливу росії.

Наслідком таких протистоянь стала Помаранчева революція у 2004 році. Громадяни вийшли на захист свого права вибору, демократичних свобод і людської гідності, взявши на себе відповідальність за власний вибір.

Вибори 2013 року, знову зміна зовнішньополітичного курсу, просування проросійського вектора розвитку держави. Утиск громадянських прав і свобод стали ключовим чинником для масового громадянського протесту - Революції Гідності.

Свобода – це спосіб життя українців та усвідомлення власної відповідальності. Герої Небесної Сотні зробили свій вибір – свобода та гідність - ціною власного життя.

До Героїв Небесної Сотні належать люди різних національностей, віросповідання, освіти, віку, яких обєднала жертовність, відвага, боротьба за вільне життя.

20 лютого 2014 року - увічнення подвигу учасників Революції гідності та пам'яті Героїв Небесної Сотні, які захищали ідеали демократії, європейське майбутнє України.

20 лютого 2023 року – боротьба за свободу і незалежність триває. Майже щодня у різних куточках України лунає український реквієм «Плине кача…».

Пам’ять про Героїв живе в наших серцях.

З повагою Голова районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО