Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Зміни в порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу

Зміни в порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу

Зміни до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затверджені постановою Кабінету Міністрів України № 1065 від 27 вересня 2022 року (набрала чинності 29 вересня 2022 року).

Зокрема, розширено напрямки використання грантових коштів. Тепер переможці програми «Власна справа» можуть витрачати отримані кошти ще й для закупівлі свійських тварин та птиці, багаторічних насаджень, саджанців, посівного матеріалу.

Разом із закупівлею ліцензійного програмного забезпечення, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з реалізацією бізнес-плану, такі витрати не повинні перевищувати 50% розміру мікрогранту.

Витрати на лізинг обладнання відтепер теж повинні бути не більшими, ніж 50 %.

До бізнес-плану в межах наданої суми мікрогранту можуть бути внесені зміни після їх затвердження рішенням комісії Державного центру зайнятості (ДЦЗ).

Допускається і зміна цільового призначення коштів мікрогранту. У цьому разі отримувач звертається до ДЦЗ з відповідною заявою, викладеною в довільній формі, з обґрунтуванням необхідності змін.

Комісія Державного центру зайнятості на найближчому засіданні приймає рішення, про що інформує отримувача листом на електронну пошту. Державний центр зайнятості повідомляє Ощадбанк, який є уповноваженим банком, протягом п’яти робочих днів з моменту прийняття позитивного рішення про зміну цільового призначення.

За інформацією Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості