Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Відбулася двадцять перша позачергова сесія Черкаської районної ради

 Відбулася двадцять перша позачергова сесія Черкаської районної ради

Відкрив та вів сесію голова Черкаської районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО. В роботі сесії взяли участь голова Черкаської районної військової адміністрації Валерія БАНДУРКО, ректор Черкаського державного технологічного університету Олег ГРИГОР та його заступники.

На початку роботи сесії вшанували хвилиною мовчання пам'ять військових та мирного населення, які загинули під час воєнних дій в Україні.

 Відбулася двадцять перша позачергова сесія Черкаської районної ради

Ольга ПЛОХУТА, голова депутатської фракції «ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ «КОМАНДА СЕРГІЯ РУДИКА. ЧАС ЗМІН!»» виступила із зверненням щодо перейменування урочища «Московські гори» та гори «Московка» на Канівщині, що неподалік Тарасової гори. Зауважила, що питання важливе і актуальне, його вирішення буде ідеологічною відповіддю ворогу на інформаційному фронті. Звернення знайшло підтримку серед депутатів. Валентин ЛАЗУРЕНКО, доктор історичних наук, професор, пообіцяв свою допомогу у вивченні та знаходженні варіантів його вирішення.

Привітали з призначенням колегу-депутата Олександра ШАМРАЯ на високу і відповідальну посаду - заступника голови Черкаської обласної військової адміністрації.

Відбулася двадцять перша позачергова сесія Черкаської районної ради Відбулася двадцять перша позачергова сесія Черкаської районної ради

Відзначили Почесною Грамотою Черкаської районної ради і Черкаської районної державної адміністрації з нагоди професійного свята керівництво Черкаського державного технологічного університету Олег ГРИГОРА, доктора політичних наук, професора, ректора, Артема ГОНЧАРОВА, кандидата технічних наук, доцента, першого проректора, Еміля ФАУРЕ, доктора технічних наук, професора, проректора з науково-дослідної роботи та міжнародних зв'язків, Валентина ЛАЗУРЕНКА, доктора історичних наук, професора, проректора з гуманітарно-виховних питань та Яну ПЕЧЕНОВУ, виконуючу обов'язки начальника відділу кадрів.

 Відбулася двадцять перша позачергова сесія Черкаської районної ради

Привітали з днем народження голову фракції «ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»» Людмилу ДОРОШКО.

З метою своєчасного початку опалювального сезону було затверджено Програму розвитку житлово-комунального господарства та підтримки комунального підприємства теплових мереж Черкаського району на 2022 рік та встановлено комунальному підприємству теплових мереж Черкаського району тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням альтернативних видів палива.

 Відбулася двадцять перша позачергова сесія Черкаської районної ради

Під час розгляду питання виконання «Районної програми щодо забезпечення житлом учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та деяких інших категорій осіб на 2021-2025 роки» управління соціального захисту Черкаської районної військової адміністрації поінформувало про категорії громадян, які мають право на отримання компенсації від держави, кількість громадян, які знаходяться на обліку для отримання компенсації та кількість громадян, які отримали таку компенсацію у 2021 році.

Наступний блок - питання управління майном комунальної власності, зокрема внесення змін до переліків першого та другого типів об’єктів оренди комунальної власності та до переліку суб’єктів (об’єктів) спільної власності територіальних громад Черкаського району та передача майна.

Виявила бажання достроково припинити повноваження Анна СУХЕНКО, депутатка фракції «ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»». Депутати задовольнили її прохання.

Дякуємо присутнім за плідну роботу.