Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Завдяки державній програмі 18 переселенців отримали роботу в Черкаському районі

Завдяки державній програмі
18 переселенців отримали роботу в Черкаському районі

Протягом квітня-червня програмою компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) скористались роботодавці Білозірської, Мошнівської Сагунівської, Червонослобідської, Руськополянської та Леськівської територіальних громад. Переважно це підприємства галузі сільського господарства та переробної промисловості.

Завдяки державній програмі 18 осіб отримали роботу та змогу влаштовувати своє життя на новому місці. Про це повідомив директор Черкаської районної філії обласного центру зайнятості Олександр ГРИЦЕНКО.

За його словами, така фінансова допомога стимулює бізнес працевлаштовувати, тих хто переїхав з місць проведення бойових дій. Люди можуть отримувати зарплатню, щоб винаймати житло, годувати родини та швидше адаптуватися до нових умов.

Загалом, нова програма уряду допомагає підтримати вітчизняний бізнес, що продовжує функціонувати у воєнний час і водночас зменшити рівень безробіття.

Нагадаємо, що в рамках програми роботодавці можуть отримати державну виплату 6,5 тисяч гривень за кожного робітника з числа ВПО. Компенсація надається протягом 2 місяців з дати працевлаштування людини.

Щоб отримати відповідну компенсацію, потрібно відповідати таким критеріям: стояти на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; подати податкову звітність за 4 квартал 2021 або весь 2021 рік; не бути бюджетною організацією або фондом соціального страхування.

Роботодавець має укласти з внутрішньо переміщеною особою трудовий договір(контракт), гіг-контракт. Зареєструвати дані про працевлаштовану особу можна через портал Дія. За 5 календарних днів після цього необхідно подати заявку на отримання компенсації, до якої додати підтверджуючі документи про виплату зарплати та відрахування.

Послуга безкоштовна та займає приблизно 5 хвилин:  https://diia.gov.ua/services/kompensaciya-za-pracevlashtuvannya-vpo.

За інформацією Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості