Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Особливості перебування зареєстрованих безробітних на обліку та отримання допомоги під час воєнного стану!

Особливості перебування зареєстрованих безробітних на обліку та отримання допомоги під час воєнного стану!

Одне з пріоритетних завдань Уряду та Міністерства економіки України – забезпечення гарантій соціального захисту населення попри військові дії.

На період воєнного стану процедура взаємодії з безробітними є максимально спрощеною та адаптованою і відбувається наступним чином:

- громадяни можуть подати заяву про надання статусу безробітного, призначення допомоги чи припинення реєстрації за допомогою Порталу або мобільного додатку Дія;

- отримати весь перелік послуг можна у найближчому працюючому центрі зайнятості;

- звернутись до Служби можливо за допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку (телефон, чати підтримки у Telegram, електронна пошта, заповнення онлайн-форм).

Покрокові інструкції, завантажити необхідні заяви або заповнити Google-форми можна на ресурсах Державної служби зайнятості.

Важливо, що безробітний може підтвердити намір перебування у статусі зареєстрованого безробітного за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку або безпосереднього звернувшись до центру зайнятості. Режим роботи центрів зайнятості та їх контакти щоденно оновлюються та публікуються в Телеграм та Viber каналах Державної служби зайнятості.

В областях, де центри зайнятості не мають можливості забезпечити підготовку виплатних документів та проведення фінансування, виплата допомоги безробітним буде здійснюватись за допомогою АТ “Ощадбанкˮ. Кошти будуть перераховуватися на рахунок в банку, в якому відкрито рахунок одержувача. Також можливе здійснення грошових переказів через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”.

Реєстрація безробітного в Державній службі зайнятості припиняється в разі невідвідування (не підтвердження наміру перебування у статусі безробітного) зареєстрованим безробітним без поважних причин центру зайнятості протягом 30 робочих днів з дати прийняття рішення про таке відвідування або дати останнього фактичного підтвердження безробітним наміру перебувати у статусі безробітного будь-якими засобами комунікації або у разі відмови від виконання суспільно-корисних робіт. Текст постанови за посиланням з: https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-reyestraciyi-perereyestraciyi-bezrobitnih-ta-vedennya-obliku-osib-yaki-shukayut-robotu-narahuvannya-ta-viplati-dopomogi-po-bezrobittyu-na-period-diyi-voyennogo-stanu-334?fbclid=IwAR2oj9Z5btMrwKqNKvfVgxazqHJ5Y1zgd7o4d6eT-Q8UKzCY2uoePtjmT8k