Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





3 грудня – Міжнародний день людей з особливими потребами

3 грудня – Міжнародний день людей з особливими потребами

Саме так ми називаємо тих людей, які в силу різних життєвих обставин мають певні обмеження за станом здоров’я, але це не заважає їм творити, працювати, вчитися та досягати високих результатів і мати успіх у різних галузях.

Відзначаючи щороку 3 грудня Міжнародний день людей з особливими потребами, прогресивне людство засвідчує цим, що ці громадяни потребують особливої уваги. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

Своєю цілеспрямованістю, працею, наполегливістю вони дають нам колосальний заряд енергії та сили, вчать бути незалежними від обставин і не боятися труднощів. Дорослі і маленькі з непростими долями всупереч усьому показують приклад і надихають усіх нас.

Цей день – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня та підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав людей з обмеженими фізичними можливостями і їх участі в житті суспільства.

Проведення Міжнародного дня людей з особливими потребами спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від їх участі в політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

Тому давайте потурбуємось, щоб життя людей з особливими потребами було повноцінним, цікавим та насиченим. Ми всі РІВНІ!

Організаційний відділ виконавчого апарату районної ради