Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Освіту для безробітних надає мережа навчальних закладів європейського рівня

Освіту для безробітних надає мережа навчальних закладів європейського рівня

Одним із пріоритетів діяльності служби зайнятості – є безпосереднє повернення громадян до продуктивної праці, скорочення тривалості безробіття, прискорення працевлаштування безробітних, шляхом підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці. З цією метою здійснюється професійне навчання безробітних відповідно до потреб ринку праці та замовлень роботодавців.

З метою задоволення кадрових потреб роботодавців, державною службою зайнятості створена власна мережа навчальних закладів для дорослого населення.

Центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – це спеціалізовані навчальні заклади сучасного європейського рівня, які здійснюють підготовку висококваліфікованих робітників шляхом професійного навчання за 95 робітничими професіями, перепідготовки та підвищення кваліфікації за 250 напрямками.

В Україні функціонують 11 таких закладів, які приймають слухачів з усіх регіонів: Дніпропетровський, Донецький, Івано-Франківський, Луганський, Львівський, Одеський, Полтавський, Рівненський, Сумський, Харківський, Херсонський.

Зареєстровані безробітні здобувають професію за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та мають можливість:

 отримати професійну підготовку за однією з ліцензованих професій, не маючи попередніх знань та досвіду;

 підвищити кваліфікацію за основною професією та отримати вищий розряд або категорію;

 пройти курси цільового призначення та вивчити окрему технологію, метод, рецептуру, матеріали, обладнання.

Крім того в період навчання зареєстрованим безробітним надається фінансова підтримка - компенсування витрат на проїзд до навчального закладу, виплата матеріальної допомоги згідно з чинним законодавством, повне забезпечення усіма необхідними матеріалами.

Після закінчення професійно-технічного навчання та підвищення кваліфікації за напрямами підготовки слухачам присвоюється відповідна кваліфікація, розряд (категорія, клас) і видається свідоцтво про освіту державного зразка.

Протягом 2019-2020р.р. понад 30 осіб з числа безробітних Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості, скориставшись можливістю професійного навчання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, отримали гідну роботу та зайнятість.

Детальну інформацію можна отримати за телефоном (0472)71-20-05 або звернувшись за адресою: м. Черкаси, пров. Чалова, 17.

За інформацією Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості