Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





28 серпня - Успіння Пресвятої Богородиці

 28 серпня - Успіння Пресвятої Богородиці

 

Щороку 28 серпня православні та греко-католики відзначають свято Успіння Пресвятої Богородиці, яке встановлене на згадку про день закінчення земного життя матері Ісуса Христа, її відхід на небо. Згідно із переказами, за три дні до смерті Матері Божій явився архангел Гавриїл і попередив її про перехід до життя небесного, котрий має відбутися зовсім скоро, й на знак підтвердження своєї присутності та правдивості сказаного, подарував їй пальмову гілку.
В Україні свято набуло особливого вшанування. Три лаври - Києво-Печерська, Почаївська, Святогірська і велика кількість храмів України присвячені цьому святу.
Шановні жителі Черкаського району! Щиро вітаю вас з одним із найбільших і найдавніших Богородичних свят - возз'єднанням Богоматері зі своїм сином.
Бажаю, щоб ваші родини жили у мирі і злагоді, мали міцне здоров'я і достаток, душевний спокій і благополуччя. Нехай ваші серця наповнюються благодаттю, милосердям і співчуттям до ближнього. А Пресвята Богородиця допомагає у всіх добрих справах.

З повагою Голова Черкаської районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО