Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Привітання до Дня Державного Прапора України

Привітання до Дня Державного Прапора України

Шановні жителі району!

Від імені депутатського корпусу районної ради та від себе особисто прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня Державного Прапора України!

Сьогодні, 23 серпня, ми вшановуємо один із офіційних символів суверенітету нашої країни – Державний Прапор України, який є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

В усі віки і в усіх народів державний прапор був однією з найвищих і найшановніших святинь. Він символізував єдність земель і народів, консолідував краї та міста в державу, а духовно й історично близькі етноси – в націю. Під прапором воїни вирушали в похід, з прапором виступали на захист своєї батьківщини, прапор символізував стабільність держави й урочистість тих чи інших всенародних подій.

Використання жовтого та синього кольорів на символіці часів Київської Русі ведеться від прийняття християнства. З часів козацтва жовто-блакитне поєднання кольорів поступово почало переважати на українських хоругвах, прапорах і клейнодах.

Органічно увійшло це кольорове поєднання і в сучасне повсякденне життя людей. Синьо-жовті кольори стали предметом національної гордості і знаком моди. По всій Україні в синє та жовте пофарбовані паркани й мости, фасади житлових будинків та установ. Відрадно, що ця кольорова гама надзвичайно позитивно сприймається по всьому світу, адже наш прапор символізує урожайне поле стиглої пшениці та чисте безхмарне небо. Поєднання синього та жовтого – втілена мрія нашого народу про мирне та заможне життя.

Тож, шановні земляки, зичу вам міцного здоров'я, успішної реалізації далекосяжних планів, благополуччя, миру та добра в кожній оселі.

Хай же синьо-жовтий стяг майорить на теренах нашого Черкаського району, усієї України та наповнює серця гордістю за наш волелюбний народ.

Зі святом! Слава Україні!

З повагою голова районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО