Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Профорієнтаційна робота онлайн

Профорієнтаційна робота онлайн

Карантинні заходи давно змінили звичний режим роботи Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості. Так, більшість групових профорієнтаційних заходів на сьогодні відбувається засобам онлайн-зв’язку.

Від початку року філією проведено 84 профінформаційних та 112 профконсультаційних групових заходів у формі вебінарів, в яких взяли участь 2130 осіб - клієнтів служби зайнятості.

Зокрема, проведено 62 інформаційних вебінари із загальних питань зайнятості населення. Метою даних заходів є ознайомлення безробітних з сучасним комплексом соціальних послуг, що пропонує служба зайнятості.

Під час онлайн-зустрічі учасників інформують про особливості обслуговування клієнтів у період карантину, знайомлять з основними послугами державної служби зайнятості та підходами щодо їх отримання. Слухачі дізнаються про стан місцевого ринку праці, актуальні вакансії та джерела пошуку роботи. Отримують поради щодо самостійного ефективного пошуку роботи в сучасних умовах. Обов’язково фахівці надають поради щодо використання інших корисних дистанційних сервісів служби зайнятості.

Платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри (https://profi.dcz.gov.ua) – діагностування розвитку надпрофесійних м’яких навичок;

Освітній портал державної служби зайнятості (https://skills.dcz.gov.ua) - онлайн-курси, семінари, тести на визначення компетенцій для роботи в ІТ сфері;

Профорієнтаційна платформа «Моя професія: консультаційна мережа» (https://myprofession.com.ua) – комплексне профорієнтаційне тестування.

Як зазначив директор Черкаської районної філії Олександр Гриценко, даний формат зустрічей є доволі зручним, сучасним та корисним для шукаючих роботу. Адже вони отримують актуальну, корисну інформацію та консультації фахівців не виходячи з дому. Це значно економить час та ресурси клієнтів служби.

За інформацією Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості