Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Привітання з нагоди 25-ї річниці від дня ухвалення КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

Привітання з нагоди 25-ї річниці від дня ухвалення КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

Шановні жителі Черкаського району!

28 червня цього року Україна відзначає 25-ту річницю Конституції, головного нормативно-правового акта держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян.

Ухвалення Верховною Радою України 1996 року Конституції стало важливою віхою українського державотворення.

За історичними мірками наш Основний закон – зовсім молодий документ. Але корені його глибокі, як глибокими є корені українського народу. І ця глибина — у мудрості предків, у пам’яті століть, в утвердженні української нації. Разом з прийняттям Конституції в українському літописі почався новий етап розвитку демократії, адже вперше в нашій державі людина, її права і свободи визнані найвищою цінністю. Визначаючи засади розвитку країни, наша Конституція опирається як на національний історичний досвід, так і на кращі світові традиції. Пам’ятаємо й шануємо те, що питання про прийняття Основного Закону, який закріпив би нові якісні зміни у суспільстві, постало відразу після здобуття Україною незалежності. А конституційний процес проходив з великими труднощами і тривав п’ять років.

Тож від імені депутатського корпусу районної ради, від себе особисто бажаю усім жителям району, щоб в цей урочистий день повсюди панував світлий настрій, міцніло почуття гордості за свою країну, за її Основний Закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще й благополучне життя у власній державі. Щиро зичу всім міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, подальших успіхів в усіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України та добробуту її народу!

З повагою голова районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО