Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Нелегальна зайнятість – причини і наслідки

Нелегальна зайнятість – причини і наслідки

Нажаль, сьогодні трапляються випадки, коли роботодавці не укладають з працівниками трудових договорів, тобто використовують "тіньову зайнятість". Зазвичай, метою таких порушень законодавства є намагання "зекономити" на сплаті податків і зборів. Нерідко самі ж працівники, не задумуючись та не усвідомлюючи наслідків, погоджуються на такі умови.

Проте, опинившись в нелегальному секторі ринку праці, ці люди позбавляють себе соціального і правового захисту.

З метою протидії "тіньовій зайнятості" представниками Управління Держпраці у Черкаській області спільно з Черкаською філією ЧОЦЗ 13.05.2021 року було здійснено виїзний захід до роботодавців Руської Поляни, в ході якого проведено роз'яснювальну роботу та наголошено на необхідності суворо дотримуватись законодавства про працю та уникати відповідних порушень.

Директор Черкаської районної філії Олександр Гриценко зауважує, що: «Працівникам не варто йти на роботу "без оформлення" та залишати себе без соціальних гарантій. Раджу скористатись базою вакансій державної служби зайнятості, де всі пропозиції роботи передбачають офіційне працевлаштування та "білу" заробітну плату».

За інформацією Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості