Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Керівництво району відвідало Руськополянську громаду

Керівництво району відвідало Руськополянську громаду

Голова Черкаської районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО спільно з головою Черкаської райдержадміністрації Валерією БАНДУРКО на запрошення Руськополянського сільського голови Олега ГРИЦЕНКА відвідали село Руська Поляна та ознайомилися з об’єктами соціальної сфери села.

Зокрема, відвідали амбулаторію, будинок культури, центр надання адміністративних послуг, Руськополянську школу та місцеву пожежну команду.

У рамках робочої зустрічі Руськополянський сільський голова Олег Гриценко розповів про стан соціально-економічного розвитку громади, про хід виконання робіт з ремонту автомобільних доріг загального користування, а також про роботу об’єктів соціальної сфери.

У 2020 році Руськополянський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 став одним із навчальних закладів області, який отримав з обласного бюджету 640 тис. грн. для придбання сучасного обладнання в харчоблок. Кошти на капітальний ремонт харчоблоку спрямовано з місцевого бюджету. На сьогодні у школі навчається 609 учнів, працює 47 педагогічних працівників.

Керівництво району відвідало Руськополянську громаду

Руськополянська громада перемогла у 2 раунді конкурсного відбору проектів від програми «U-Lead з Європою» та отримала міжтехнічну підтримку у створенні ЦНАПу. Громада власними силами зробила ремонт приміщення сільської ради, а від програми отримали комп’ютерну техніку, меблі, програмне забезпечення. На сьогодні в ЦНАПі працює 4 адміністратори, 1 держреєстратор у центральному офісі та по 2 адміністратора в територіальних підрозділах ЦНАП. ЦНАПом надається 190 послуг.

У 2020 році з державного бюджету виділено кошти на соціально-економічний розвиток громади в сумі 1,5 млн. грн. Кошти субвенції були спрямовані на реалізацію 4 проектів. Один з яких – реконструкція системи опалення в будинку культури села Руська Поляна.

Керівництво району відвідало Руськополянську громаду Керівництво району відвідало Руськополянську громаду

На території громади функціонує унікальний як для села Центр безпеки громадян. Власне, історія сучасного Центру безпеки громадян у Руській Поляні стартувала ще на початку 90-х років. Прізвища всіх, хто працював на будові та історії будівництва Центру безпеки громадян виписана на воротах пождепо, як подяка за благородну справу на благо всієї громади.

За посиланням на сайт Черкаської РДА