Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Про відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Тясмин

Про відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Тясмин

14 квітня 2021 року голова районної ради Олександр ВАСИЛЕНКО взяв участь у робочій зустрічі щодо відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Тясмин, яка відбулася в Черкаській райдержадміністрації.

Річка Тясмин відіграє важливу роль у екосистемі Черкащини. Вона протікає у межах 9 територіальних громад Черкаського району. Довжина річки 161 км, площа басейну 4 540 км². Стік регульований водосховищами і ставками, є 8 шлюзів-регуляторів.

Річка - це власність держави, має осушувальну систему, а частина річки є магістральним каналом цієї системи і перебуває на балансі Регіонального офісу водних ресурсів у Черкаській області. У межах річкової системи розміщені 8 шлюзів, які здійснюють регулювання рівня води у річці.

Стан бокових каналів зараз незадовільний. Вони позаростали, позамулювалися, споруди на них не в належному стані та підлягають ремонту. Із 8 споруд тільки п’ять знаходяться в робочому стані. Річка повинна мати санітарний сток, який забезпечує її життєдіяльність. У літній маловодний період сток річки Тясмин менший за санітарний. Це відбувається у зв’язку з відсутністю достатньої кількості опадів і через неможливість регулювання рівня води шлюзами та акумулювання води у водосховищах, – зазначає заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Черкаській області Сергій Заболотний.

Учасники зустрічі дійшли згоди про те, що одним із виходів з ситуації є очищення самої річки Тясмин та мережі бічних каналів, що дасть можливість збільшити приток води. Конкретні завдання по визначеним заходам заплановано напрацювати найближчим часом спільно з головами об’єднаних територіальних громад.

Організаційний відділ виконавчого апарату районної ради