Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Комбіновані вебінари для безробітних – інформативно і актуально!

Комбіновані вебінари для безробітних – інформативно і актуально!

Служба зайнятості з метою сприяння професійного самовизначення та професійної самореалізації безробітних проводить мотиваційні семінари та вебінари на різну тематику. Проте карантинні обмеження змушують змінювати підходи, оскільки одні безробітні не мають технічної можливості долучитись до вебінару, а інші не можуть через хворобу чи транспортні труднощі приїхати на семінар. І тому Черкаською районною філією Черкаського обласного центру зайнятості впроваджено нові форми комунікації з клієнтами – це комбіновані вебінари. Приймати в них участь можна з телефону, планшету чи персонального комп’ютера, або безпосередньо відвідавши службу зайнятості.

На комбінованих заходах особисто присутні запрошені учасники та одночасно відбувається онлайн – трансляція за допомогою платформи Zoom, до якої інші підключаються дистанційно. Клієнти служби зайнятості мають вибір або традиційно прослухати семінар, тобто безпосередньо взяти участь у заході, або за допомогою електронних сервісів прослухати вебінар онлайн.

Комбінована форма проведення вебінарів дозволяє здійснювати комплексну інформаційну підтримку безробітних, розвивати і формувати у них якості, що сприяють успішному працевлаштуванню. Під час комбінованих вебінарів розглядаються питання, пов'язані з правилами складання резюме, успішними моделями поведінки кандидатів на співбесіді. Безробітними освоюються навички самопрезентації і створення іміджу ділової людини, розглядаються принципи адаптації в новому колективі. Учасникам занять на всіх комбінованих вебінарах надається інформація про ситуацію на ринку праці, обговорюються всі ефективні способи пошуку роботи.

Впровадження комбінованої форми проведення вебінарів - у нинішніх умовах, доцільне і актуальне. Це дає змогу одночасно надати і отримати необхідні дані ширшому колу клієнтів служби зайнятості, — зауважив директор Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Олександр Гриценко.

Загалом, з початку 2021 року більше 700 осіб взяли участь у заходах активної підтримки безробітних.

За інформацією Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості