Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Сільгоспвиробники – основа економіки!

Сільгоспвиробники – основа економіки!

Щорічно у третю неділю листопада в Україні відзначається День працівників сільського господарства. Сільськогосподарська галузь для української держави завжди була і залишається однією з пріоритетних сфер розвитку економіки країни.

Сучасний агросектор складно назвати традиційним господарством, адже тепер — це високотехнологічна сфера. Усі процеси автоматизуються, рутинні завдання виконує техніка. Водночас агросектор лишається досить чутливим до людської праці.

Основою конструктивної співпраці Черкаської районної служби зайнятості з сільськогосподарськими виробниками є якісне та швидке забезпечення потрібними працівниками, проведення професійного навчання та підвищення кваліфікації безробітних, підбір працівників для виконання тимчасових робіт.

Сільгоспвиробники – основа економіки!

Так, до прикладу, вже не перший рік Черкаська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості співпрацює з ТОВ «Пономар» - одним з найбільших сільськогосподарських виробників, що діє в Черкаському районі. Підприємство обробляє 6000 гектарів землі та спеціалізується на вирощуванні овочів та зернових культур.

Як слушно відмічає керівник підприємства Сергій ЯКИМЕНКО: «Завдяки плідній співпраці із службою зайнятості з року в рік господарству вдається оперативно та якісно забезпечувати потребу в сезонних працівниках».

Тож, за сприяння служби зайнятості протягом 2019 - 2020 року 89 безробітних були працевлаштовані на дане підприємство, 51 особа пройшла професійне навчання та підвищення кваліфікації, 71 безробітний був задіяний на роботах тимчасового характеру.

За словами директора Черкаської районної філії Олександра ГРИЦЕНКА «Беззаперечно, користь від взаємодії служби зайнятості та сільгоспвиробників очевидна: роботодавці забезпечуються необхідною робочою силою, шукаючі роботу отримують робочі місця, самореалізуються та покращують своє матеріальне становище, як результат, зростає добробут жителів району та країни в цілому».

За інформацією Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості