Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Проведено нараду з сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад

Проведено нараду з сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад

З метою вирішення ряду актуальних питань сьогодення в сесійній залі районної ради голова районної ради Олексій Собко спільно з головою райдержадміністрації Володимиром Клименком провели нараду з сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад. Участь в нараді взяли також начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, керівники установ, організацій, перевізники району.

До порядку денного наради включено питання: про організацію пасажирських перевезень в умовах карантину, про виконання планових завдань щодо призову громадян на строкову військову службу.

Першим до присутніх звернувся начальник управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Петро Данилішин, який доповів інформацію щодо ситуації з організацією пасажирських перевезень в умовах карантину.

Під час обговорення ряд сільських голів нарікали на те, що частина перевізників після відновлення роботи після карантину не дотримуються ні кількості маршрутів, ні графіку відправлення автобусів, що викликає серед жителів громад незадоволення та суспільну небезпеку.

В свою чергу перевізники мотивують виникнення таких випадків зниженням рентабельності маршрутів, зменшенням кількості пасажирів, роботою в умовах карантинних вимог, що впливає на фінансові прибутки підприємств.

Проведено нараду з сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад Проведено нараду з сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад

Голова райдержадміністрації Володимир Клименко наголосив на тому, що розуміє проблему як однієї сторони – перевізників, так і іншої – сільських голів, жителів громад. Але відмітив, що коли є чинний договір, в якому зазначені всі умови та відповідні графіки по наданню послуг, їх необхідно дотримуватися. Звичайно, життя вносить свої корективи, як це стосується COVID-19, то необхідно спільно збиратися і вирішувати проблеми, знаходити компроміс, який буде вигідний і для перевізників і для жителів району.

Директор ПМК-92 Михайло Заграничний підняв досить складну і актуальну проблему виникнення так званих «нелегальних перевізників». Враховуючи можливості Інтернета, по мережі вайбер, або фейсбук пропонуються послуги перевезення не ліцензованими перевізниками, які зрозуміло забирають потенційних клієнтів, тим самим зменшуючи рентабельність того чи іншого офіційного маршруту.

Підтримуючи попереднього виступаючого, голова ради Олексій Собко наголосив на тому, що вчора на колегії облдержадміністрації одним із ключових питань було наповнення бюджетів всіх рівнів. А піднята проблема напряму стосується, в першу чергу, втрати податків до місцевого бюджету. І це стосується не лише нелегальних перевізників, а й тіньового бізнесу, який діє в населених пунктах району.

Проведено нараду з сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад

Підтримуючи дискусію з даного питання, голова райдержадміністрації Володимир Клименко повідомив, що зі сторони райдержадміністрації будуть застосовані всі можливі важелі впливу на дану проблему в межах чинного законодавства. Попросив перевізників надати свої пропозиції для швидкого та конкретного реагування щодо нелегальних перевізників.

Наступним до присутніх звернувся військовий комісар Черкаського об’єднаного міськрайонного військового комісаріату Ігор Малимон, який коротко доповів присутнім про виконання планових завдань щодо призову громадян на строкову військову службу. Відмітив, що в цілому відповідні мобілізаційні завдання були виконані, це в основному за рахунок призовників, які закінчили навчання у вищих учбових закладах та коледжах. Наголосив на тому, що вручення призовнику повістки працівником ВОС не означає повноцінне виконання завдання. Воно рахується виконаним лише тоді, коли призовник направлений до військової частини.

Військовий комісар Черкаського об’єднаного міськрайонного військового комісаріату Ігор Малимон попросив сільських голів та голів об’єднаних територіальних громад перерахувати субвенцію районному бюджету за участь лікарів у роботі військово-лікарської експертизи з метою визначення ступеня придатності до військової служби.

За словами начальника фінансового управління райдержадміністрації Ганни Шокот лише Степанківська ОТГ та Свидівоцька сільська ради перерахували відповідні субвенції. За її словами сільські ради, які мають фінансові можливост,і можуть направляти відповідні субвенції для оплати праці лікарям. Лише за Байбузівську, Будищенську, Дубіївську, Думанецьку та Чорнявську сільські ради профінансує районний бюджет.

На завершення учасники наради обговорили питання надходження податків і зборів до місцевих бюджетів. Начальник Черкаського управління Головного управління ДПС у Черкаській області Юрій Кучеренко наголосив на негативних тенденціях відрахування податків з початку року, враховуючи карантинні заходи спричинені COVID-19. Домовлено спільними зусиллями очільників громад районної влади виправити ситуацію на краще.

Організаційний відділ виконавчого апарату районної ради