Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Комунальні заклади районної ради розпочали звітування фінансово-господарської діяльності за 2019 рік

Комунальні заклади районної ради розпочали звітування фінансово-господарської діяльності за 2019 рік

Вчора відповідно до затвердженого графіку проведення звітів фінансово-господарської діяльності організацій, установ, закладів спільної власності територіальних громад сіл Черкаського району за 2019 рік відбулися звіти дев’яти комунальних закладів районної ради, в заслуховуванні яких взяли участь голова районної ради Олексій Собко, голова райдержадміністрації Володимир Клименко, заступник голови ради Сергій Степанюк та інші члени комісії.

Перед початком слухань голова районної ради наголосив на тому, що звітування за 2019 рік повинно було пройти в березні 2020 року, але дані корективи вніс карантин, викликаний інфекційним захворюванням COVID-19. Рекомендував доповідачам зупинитися на основних показниках минулого року та детальніше - на проблемах сьогодення та бачення майбутньої діяльності підпорядкованих підприємств, організацій в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи. Привернув увагу присутніх, що відповідні слухання проводяться з метою відкритості та прозорості діяльності районної ради та її комунальних закладів, а також для розуміння депутатського корпусу діяльності відповідних установ, їхніх планів на поточний рік. Акцентував увагу на відносинах комунальних закладів району з об’єднаними територіальними громадами. Всього передбачено заслухати звіти 16 підприємств та закладів.

На засіданні комісії доповідали начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Григорчук, директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Черкаської районної ради Наталія Слободяник, директор Черкаського районного центру дитячої та юнацької творчості Микола Якименко, директор комунального закладу «Черкаський районний організаційно-методичний центр народної творчості» Черкаської районної ради Валентина Полулях, директор комунального закладу «Мошнівська дитяча музична школа» Черкаської районної ради Віта Бойко, директор Черкаської районної дитячо-юнацької спортивної школи «Мрія» Анатолій Жила, голова Черкаського районного фізкультурно-оздоровчого спортивного клубу «Славутич» Ніна Атамась, директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черкаського району Валерій Вишиваний, редактор районного радіомовлення Алла Мельник.

Комунальні заклади районної ради розпочали звітування фінансово-господарської діяльності за 2019 рік Комунальні заклади районної ради розпочали звітування фінансово-господарської діяльності за 2019 рік

Всі доповідачі ознайомили присутніх з основними показниками фінансової діяльності закладів. Відмітили про забезпеченість на сьогодні ресурсами та кадрами.

Зокрема, начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Григорчук відмітила, що відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації проведено реорганізацію, внаслідок якої до відділу освіти приєднано відділ культури і туризму та відділ у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації. Зазначила, що всі школи працюють в штатному режимі, готуються до зовнішнього незалежного оцінювання. Повідомила про проблеми у функціонуванні організаційно-методичного кабінету, адже з розрахунку на 200 вчителів повинна працювати лише одна особа. На сьогодні скорочено 2 посади. Фінансування організаційно-методичного кабінету проходить 50 % за рахунок коштів районного бюджету, 50 % за рахунок коштів ОТГ.

Комунальні заклади районної ради розпочали звітування фінансово-господарської діяльності за 2019 рік

Під час діалогу голова ради Олексій Собко запитав, яке бачення у відділі освіти райдержадміністрації стосовно передачі 2 котелень комунального підприємства теплових мереж Черкаського району відповідно у Мошнівську та Яснозірську загальноосвітні школи. На що начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Григорчук повідомила, що були наміри забрати дані котельні на свій баланс, але враховуючи часові рамки та певну специфіку виду діяльності до початку опалювального сезону дану дію зробити не можливо.

Голова райдержадміністрації Володимир Клименко наголосив на тому, що коли буде вирішуватися подальша діяльність КПТМ і стане питання передачі котелень на баланс шкіл, то ніхто обговорювати цього питання не буде, а будуть проводити відповідні дії по взяттю їх на баланс. Інше питання, як спланувати роботу котелень, щоб було економно у фінансовому відношенні і були надані якісні послуги.

Комунальні заклади районної ради розпочали звітування фінансово-господарської діяльності за 2019 рік Комунальні заклади районної ради розпочали звітування фінансово-господарської діяльності за 2019 рік

Враховуючи зазначене, було анонсовано головою ради Олексієм Собком на наступному тижні зібрати розширену нараду за участю зацікавлених сторін для вирішення ряду проблем у подальшій діяльності КПТМ Черкаського району.

Також було дано доручення начальнику відділу освіти райдержадміністрації Людмилі Григорчук та начальнику фінансового управління райдержадміністрації Ганні Шокот до анонсованої наради вивчити та прорахувати всі нюанси передачі 2 котелень на баланс освітніх закладів.

Депутат районної ради Іван Степанець поцікавився, як вплинули карантинні обмеження на навчальний процес в Черкаському районі та яка ефективність впровадження проекту «Нова українська школа».

Комунальні заклади районної ради розпочали звітування фінансово-господарської діяльності за 2019 рік

Зі слів Людмили Григорчук навчальний процес в Черкаському районі в дистанційному режимі був проведений на досить високому рівні. Щодо запровадження проекту «Нова українська школа», то позитивом є нестандартні підходи в процесі навчання, оновлення матеріально-технічного оснащення шкіл.

Частина керівників комунальних закладів району відмітили про певні труднощі у відносинах з об’єднаними територіальними громадами. Вони стосуються, в першу чергу, питань виділення субвенцій на фінансування робіт та послуг, які надають філіали районних комунальних закладів.

Директор Черкаської районної дитячо-юнацької спортивної школи «Мрія» Анатолій Жила відмітив про недостатню співпрацю з Руськополянською ОТГ, безпосередньо у функціонуванні кінноспортивної школи. У Сагунівській ОТГ не знайшло підтримки відділення спортивного орієнтування. Адже даний вид спорту базується саме в селі Сагунівка, має свої традиції надбання. За інформацією директора Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черкаського району Валерія Вишиваного повністю відсутня взаємодія та співпраця в частині надання соціальних послуг з Сагунівською ОТГ. Свої центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг) створили Білозірська, Руськополянська, Червонослобідська об’єднані територіальні громади.

Комунальні заклади районної ради розпочали звітування фінансово-господарської діяльності за 2019 рік Комунальні заклади районної ради розпочали звітування фінансово-господарської діяльності за 2019 рік

Під час обговорення, враховуючи закінчення процесу адміністративно-територіальної реформи, головою ради Олексієм Собком всім без виключення доповідачам було дано доручення привести у відповідність до чинного законодавства правовстановлюючу документацію підпорядкованих установ, організацій.

Підводячи підсумки, голова районної ради зазначив, що по кожному звіту будуть зроблені відповідні рекомендації та доручення для покращення роботи комунальних закладів районної ради.

Організаційний відділ виконавчого апарату районної ради