Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Село Чорнявка відвідало керівництво районної ради

Село Чорнявка відвідало керівництво районної ради

Вчора голова районної ради Олексій Собко спільно з заступником голови ради Сергієм Степанюком відвідали село Чорнявка, де за участю Чорнявського сільського голови Василя Супруна ознайомилися з роботою закладів соціальної сфери, заслухали основні проблемні питань їх функціонування. Це чергова поїздка до села Чорнявка, яка покликана в першу чергу проконтролювати виконання раніше піднятих проблем.

Першим відвідали фельдшерсько-акушерський пункт, де завідувачка Марія Жабокрицька коротко доповіла про роботу установи. Зазначила, що жителі села Чорнявка звертаються до закладу про допомогу, також медична допомога хворим надається вдома. Повідомила, що сімейний лікар проводить прийом жителів 2 рази на тиждень. Лаборант приймає відповідні аналізи 1 раз у місяць. Слід відмітити належну якість проведеного ремонту приміщення, особливо це стосується маніпуляційної кімнати та кімнати лікаря-стоматолога.

Село Чорнявка відвідало керівництво районної ради Село Чорнявка відвідало керівництво районної ради

В будинку культури частково проведений ремонт фойє та адміністративної кімнати. Як зазначила директорка будинку культури Валентина Ворона, однією з основних проблем на сьогодні у будинку культури є ремонт даху, який протікає. Валентина Ворона відмітила бажання молоді відвідувати будинок культури та приймати активну участь у різних святкових заходах. В підтвердження сказаного заступник голови районної ради Сергій Степанюк поділився своїми враженнями змістовною концертною програмою з нагоди Дня села Чорнявка, проведеною 16 листопада цього року.

Біля входу до Чорнявського навчально-виховного комплексу учасників робочої поїздки зустрічала директорка навчального закладу Ганна Селецька. Спочатку оглянули приміщення школи ззовні. Ганна Селецька повідомила, що Чорнявський НВК відвідує 196 дітей, з них 158 учнів та 38 дітей дошкільного віку. В школі повністю замінено вікна на склопакети, частково замінені двері в коридорах та кімнатах, облаштовано та функціонують внутрішні туалети. Приміщення НВК опалюється газом. Ганна Іванівна відмітила, що за рахунок енергозберігаючого ефекту склопакетів в НВК зразу відчули підвищення температури на 3-5 градусів.

Село Чорнявка відвідало керівництво районної ради

Як зазначив заступник голови районної ради Сергій Степанюк за оцінками відповідних експертів при зовнішньому утепленні стін приміщення економія витрат на опалення сягає до 25 відсотків. Враховуючи зазначене, директорка НВК Ганна Селецька наголосила на тому, що було б доцільно відшукати кошти та провести зовнішнє утеплення стін приміщення навчального закладу, що дало б змогу економити кошти районного бюджету на витратах на опалення.

Підсумовуючи, слід відмітити, що є ще над чим працювати в Чорнявському навчально-виховному комплексі, але лише спільними зусиллями районного керівництва, органів місцевого самоврядування та громади закладу можна здійснити намічені плани.

Організаційний відділ виконавчого апарату районної ради