Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Орієнтація на успішне професійне майбутнє

Орієнтація на успішне професійне майбутнє

У житті кожної людини вибір професії та місця роботи – серйозний та відповідальний крок. Від цього вибору залежатиме багато – власне благополуччя та добробут сім'ї, можливості реалізації інтересів, перспективи творчого зростання, нові дружні й ділові контакти. Особливо гостро проблема професійного самовизначення стоїть перед старшокласниками, коли формуються їх орієнтири на майбутнє. Саме на цьому життєвому етапі молодь потребує підтримки і кваліфікованої допомоги фахівців, яку їй можуть надати в службі зайнятості.

Фахівці з профорієнтації Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості працюють з учнівською молоддю району щоб допомогти дітям зрозуміти, яка ж професія дозволить їм якнайкраще самореалізуватись.

Так, лише протягом листопада 2019 року в рамках акції «Випускник-2020» було проведено 7 профорієнтаційних уроків для учнів Будищенської, Геронимівської, Дубіївської, Мошнівської, Нечаївської, Свидівоцької та Хацьківської шкіл. Олена Штомпіль, фахівець з профорієнтації, розповідала про те, як зорієнтуватися у складному лабіринті професій, уникнути помилок і розчарувань. На уроках діти опрацьовували основну формулу вибору професії «Хочу - Можу –Треба», розбирали життєві ситуації, що стосуються професійного вибору, розгадували ребуси та кросворди. Також фахівець ознайомила учнів з Веб-платформою для онлайн-профорієнтаційного тестування, за допомогою якої учні можуть визначити свої професійні схильності. Такими заходами за місяць було охоплено близько 300 школярів.

Олександр Гриценко так прокоментував цей напрямок роботи: «Головна мета профорієнтаційних заходів служби зайнятості – загострити увагу школярів на важливості свідомого вибору професії та проінформувати про можливості, які дозволяють його полегшити.»

Організаційний відділ виконавчого апарату районної ради