Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Черкаська районна рада провела 36 позачергову сесію

Черкаська районна рада провела 36 позачергову сесію

Цього дня голова ради Олексій Собко провів тридцять шосту позачергову сесію районної ради. У роботі пленарного засідання взяли участь заступник голови райдержадміністрації, депутат районної ради Петро Коренюк, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови Руськополянської та Червонослобідської ОТГ, працівники виконавчого апарату районної ради, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації та засоби масової інформації.

Перед початком роботи пленарного засідання було проведено засідання постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів, інвестиційної політики та соціального забезпечення, де обговорено та рекомендовано до розгляду на пленарному засіданні питання: про внесення змін до рішення районної ради від 22.12.2018 №31-2/VII «Про районний бюджет на 2019 рік», та про план роботи Черкаської районної ради на друге півріччя 2019 року. Паралельно проведено засідання постійної комісії районної ради з питань охорони здоров'я, освіти, культури, молоді та спорту, де обговорено та рекомендовано до розгляду на пленарному засіданні питання: про хід виконання деяких рішень районної ради, про план роботи Черкаської районної ради на друге півріччя 2019 року, про створення в результаті реорганізації комунального некомерційного підприємства «Черкаська центральна районна лікарня» Черкаської районної ради, про створення в результаті реорганізації комунального некомерційного підприємства «Черкаська районна лікарня с. Мошни» Черкаської районної ради та про внесення змін до рішень районної ради.

Черкаська районна рада провела 36 позачергову сесію Черкаська районна рада провела 36 позачергову сесію

До порядку денного сесії було внесено 13 питань, які відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та Президії районної ради.

Спочатку депутати заслухали зміни до «Комплексної програми функціонування розвитку районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил України, розташованих на території Черкаського району, створення районного матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2018-2020 роки», про які доповів начальник міжрайонного відділу Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій в Черкаській області Андрій Хижняк.

Черкаська районна рада провела 36 позачергову сесію

Представник управління СБУ у Черкаській області Микола Чиж доповів депутатам про зміни до Програми протидії тероризму на території Черкаського району на 2018-2022 роки. В підсумку депутати більшістю голосів від загального складу ради прийняли відповідне рішення.

Також депутатами схвалено зміни до Програми розвитку житлово-комунального господарства та підтримки комунального підприємства теплових мереж Черкаського району на 2018-2020 роки, про які коротко доповів начальник управління економіки райдержадміністрації Володимир Гуня. Поряд з тим депутат районної ради Сергій Пушанко акцентував на незадовільну роботу комунального підприємства теплових мереж Черкаського району, на діяльність якого щороку з районного бюджету виділяються кошти, а позитивний результат у роботі відсутній.

Черкаська районна рада провела 36 позачергову сесію Черкаська районна рада провела 36 позачергову сесію

В ході роботи депутати внесли зміни до районного бюджету на 2019 рік, які доповіла начальник фінансового управління райдержадміністрації Ганна Шокот.

Ряд питань депутатам озвучив заступник голови ради Сергій Степанюк, а саме: про план роботи Черкаської районної ради на друге півріччя 2019 року та про визначення орієнтовних строків проведення звітів депутатів Черкаської районної ради VII скликання перед виборцями. Далі сесія районної ради прийняла рішення щодо блоку комунальних питань, про які доповів головний спеціаліст сектору з питань юридичного забезпечення та управління майном спільної власності виконавчого апарату районної ради Руслан Яковлев. Слід відмітити питання про створення в результаті реорганізації комунального некомерційного підприємства «Черкаська центральна районна лікарня» Черкаської районної ради та про створення в результаті реорганізації комунального некомерційного підприємства «Черкаська районна лікарня с. Мошни» Черкаської районної ради. Адже саме через ці питання було ініційовано скликання позачергової сесії районної ради.

Черкаська районна рада провела 36 позачергову сесію Черкаська районна рада провела 36 позачергову сесію

На завершення депутати жваво обговорили та підтримали звернення щодо ремонту доріг у Черкаському районі, яке складалося з трьох частин. Одна частина звернення адресувалася до правоохоронних органів і стосувалася перевірки виконання умов договорів між ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» та ТОВ «Главшляхбуд» у 2018 році на території Черкаського району. Друга частина звернення адресувалася до Кабінету Міністрів України щодо виділення додаткових обсягів фінансування в розмірі 20,0 мільйонів гривень для забезпечення проїзду і покращення технічного стану проїзної частини автодороги Т-24-03 Орадівка – Христинівка – Корсунь-Шевченківський – Мошни в межах Черкаського району та уникнення в подальшому проведення акцій громадської непокори. І остання частина звернення адресувалася прокуратурі Черкаської області та Головному управлінню Національної поліції у Черкаській області щодо перевірки використання, освоєння державних коштів та повноти переліку виконання робіт відрізка дороги Р – 10 від 48-56 км с. Мошни.

Черкаська районна рада провела 36 позачергову сесію Черкаська районна рада провела 36 позачергову сесію

Організаційний відділ виконавчого апарату районної ради