Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Олексій Собко: Наше спільне завдання – формувати в українців культуру здоров’я і активно пропагувати моду на здоровий спосіб життя

Олексій Собко: Наше спільне завдання – формувати в українців культуру здоров’я і активно пропагувати моду на здоровий спосіб життя Олексій Собко: Наше спільне завдання – формувати в українців культуру здоров’я і активно пропагувати моду на здоровий спосіб життя

На сьогоднішньому засіданні Медичної ради підвели підсумки роботи галузі охорони здоров’я Черкаського району за 2018 рік, в роботі якої взяв участь голова районної ради Олексій Собко, голова районної державної адміністрації Анатолій Яріш, головний лікар Черкаської центральної районної лікарні, депутат районної ради Микола Гуськов та трудовий колектив.

Звертаючись до учасників засідання голова районної ради Олексій Собко зазначив, що одним із важливих наших спільних завдань – формувати в українців культуру здоров’я і активно пропагувати моду на здоровий спосіб життя та запевнив, що депутатський корпус буде всіляко співпрацювати та з розумінням відноситися до проблем медичної галузі.

Олексій Собко: Наше спільне завдання – формувати в українців культуру здоров’я і активно пропагувати моду на здоровий спосіб життя

Ми є свідками і безпосередніми учасниками кардинальних реформ вітчизняної системи охорони здоров’я. Переконаний, що, втілюючи крок за кроком необхідні зміни, ми досягнемо того рівня, коли наша медицина нічим не буде поступатися європейським стандартам надання допомоги, а медичне обслуговування в країні буде не тільки якісним і високотехнологічним, але і доступним для усіх верств населення.

В своїй промові заступник головного лікаря з медичної частини Володимир Аверьянов доповів про проведену роботу всіма відділеннями центральної районної лікарні за звітний період, детально зупинився на аналізі показників діяльності закладів і досягненнях та окреслив напрямки подальшої їхньої роботи.

Олексій Собко: Наше спільне завдання – формувати в українців культуру здоров’я і активно пропагувати моду на здоровий спосіб життя

А також зазначив, що мета і завдання, які стояли перед галуззю в 2018 році були спрямовані на збереження і зміцнення здоров’я, забезпечення населення доступною і якісною медичною допомогою згідно з реальними потребами. Проводилася певна робота по модернізації закладів охорони здоров’я району.  

Протягом 2018 року в пологовому відділенні Черкаської ЦРЛ народилось 531 дитина. За 12 місяців 2018 року в Черкаській ЦРЛ кабінетами УЗД проведено 36737 обстежень. В стаціонарах за минулий рік проведено лікування 206 особам пільгових категорій. За 12 місяців 2018 року по Черкаській ЦРЛ виконано оперативних втручань1904, проведено перепрофілізацію 40 ліжок стаціонару хірургічного відділення – 38 та 2 ліжка офтальмологічного профілю.

Як, позитив можна відмітити, що за 8 місяців 2018 року на офтальмологічних ліжках проліковано - 122 особи, проведено – 121 оперативне втручання. Серед центральних районних лікарень області Черкаська ЦРЛ займає 1 рейтингове місце.  

Станом на сьогодні проблемним питанням залишається фінансове забезпечення галузі здоров’я.

В 2017 та 2018 роках працівники Черкаської ЦРЛ прийняли участь в проекті Всеукраїнської Мережі ЛЖВ «Респект» та в проекті благодійного фонду «Інсайт» «Іноваційні підходи до виявлення пацієнтів з ВІЛ та залучення їх до лікування». 167 осіб взяли участь у тренінгах для медичних працівників щодо аспектів консультування і роботи з швидкими тестами. 

Також, до учасників засідання Медичної ради звернувся голова районної державної адміністрації Анатолій Яріш, який акцентував увагу присутніх на фінансове забезпечення галузі охорони здоров’я району по рокам починаючи з 2014 року по сьогоднішній рік.

Олексій Собко: Наше спільне завдання – формувати в українців культуру здоров’я і активно пропагувати моду на здоровий спосіб життя

А також, окреслив перспективи розвитку галузі та запевнив, що керівництво району буде і надалі прикладати всі зусилля для забезпечення, як матеріальної так і фінансової підтримки задля покращення якості медичної допомоги населенню району.

Підводячи підсумки головний лікар Черкаської ЦРЛ Микола Гуськов відзначив, що основними напрямками діяльності у 2019 році залишаються:

1. Забезпечення виконання в районі національних державних програм і галузевих медичних програм з пріоритетних напрямків охорони здоров’я, в першу чергу – щодо впровадження сімейної медицини.

2. Впровадження сучасних новітніх технологій в лікувально-діагностичний процес закладу для прогресивного освоєння реформування галузі охорони здоров’я області.

3. Оновлення матеріально-технічної бази закладу.

4. Проведення реконструкції 1-го та 4-го поверхів центральної лікарні.

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії з ЗМІ