Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Підтримка служби зайнятості у створенні власного бізнесу

Підтримка служби зайнятості у створенні власного бізнесу

Залучення безробітних до організації підприємницької діяльності – один із активних заходів сприяння зайнятості, який здійснюється у разі відсутності на ринку праці підходящої роботи. З метою реалізації підприємницьких ініціатив незайнятого населення надається одноразово виплата допомоги по безробіттю для започаткування власної справи, а для роз’яснення основних питань з організації та провадження підприємницької діяльності на базі Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості діє Консультаційний пункт, де діючі та потенційні підприємці можуть отримати різнопланові консультації.

Нещодавно відбулося засідання комісії з питань виплати одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. На розгляд комісії було подано два бізнес-плани та тему "Надання бухгалтерських послуг" та "Реалізація спортивного одягу". Для вивчення основних аспектів організації та ведення підприємницької діяльності в Україні, законодавчого та організаційного забезпечення бізнесу, отримання навичок у складанні маркетингового та фінансового плану, кошторисів, стратегії бізнесу та розробки бізнес-плану безробітні були направлені на професійне навчання на курси підприємництва та бізнес-планування в Одеський центр професійно-технічної освіти.

Підтримка служби зайнятості у створенні власного бізнесу

Директор філії Олександр Гриценко на засідання комісії зауважив: «Відкриття власної справи – крок, на який часто нелегко наважитись. Адже відповідальність за свою долю і майбутню діяльність лежить повністю на плечах самої людини. Наше завдання в цій ситуації – допомогти повірити у власні сили та перетворити ідею безробітного у бізнес-проект. В подальшому, новоспечений підприємець зможе забезпечувати роботою не лише себе, а й створювати додаткові робочі місця».

Комісією були прийняті позитивні рішення щодо виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності за обома бізнес-планами. Всього за 2018 рік за сприяння Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості таку допомогу отримали 4 особи. Інвестиції служби зайнятості на створення нових робочих місць у сфері малого бізнесу в Черкаському районі склали 131,9 тис. грн.»

За інформацією Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості