Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Відбулась спільна нарада щодо вирішення проблемних питань по дорогам загального користування місцевого та державного значення

Відбулась спільна нарада щодо вирішення проблемних питань по дорогам загального користування місцевого та державного значення Відбулась спільна нарада щодо вирішення проблемних питань по дорогам загального користування місцевого та державного значення

Сьогодні, 31 серпня в актовому залі районної ради відбулась спільна нарада щодо вирішення проблемних питань по дорогам місцевого та державного значення під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Костянтина Омаргалієва. В її роботі взяли участь голова районної ради Олексій Собко, голова районної державної адміністрації Анатолій Яріш, заступник голови районної ради Сергій Степанюк, заступник голови районної державної адміністрації Петро Коренюк, в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Владислав Демиденко, директор Департамента інфраструктури, розвитку та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення Сергій Чубань, директор ДП «Черкаський облавтодор», директор Черкаського райавтодору, сільські голови, громадськість, засоби масової інформації.

На повістці дня наради питання щодо термінів виконання ремонтних робіт підрядником на дорогах загального користування місцевого та державного значення.

На початку наради заступник голови обласної державної адміністрації Констянтин Омаргалієв проінформував присутніх щодо непростої ситуації яка сьогодні склалася в Черкаському районі щодо виконання ремонтних робіт на визначених дорогах місцевого та державного значення, та постійні нарікання з боку сільських голів, активістів, громадськості з якості виконання і їх терміни та запропонував заслухати сільських голів де проводяться відповідні ремонтні роботи на дорогах, а потім надати слово виконавцям. А також прийняти рішення чи потрібно нам в подальшому співпраця з таким підрядником.

Із своїми запитаннями до керівників дорожніх служб звернулися сільські голови: Степанківської ОТГ - Ігор Чикаленко, сіл: Мошни – Богдан Шкарбута, Вергуни – Тарас Горбенко, Руська Поляна – Олег Гриценко, Сагунівка - Ірина Бодяненко, Геронимівка – Василь Харченко, Думанці – Сергій Кукушкін, Дубіївка – Олександр Кривошея. В усіх доповідачів одне запитання до виконавців щодо термінів виконання ремонтних робіт, їх якість та терміни закінчення там де вже розпочаті роботи, а також графік виконання ремонтних робіт на території сільських громад.

Відбулась спільна нарада щодо вирішення проблемних питань по дорогам загального користування місцевого та державного значення

Також, були запитання до виконавців у директора Департаменту інфраструктури, розвитку та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення Сергія Чубаня який зазначив, що об’їжджаючи дороги там де вже проведено ремонт, якість робіт бажає бути кращою.

Представник громадськості від села Мошни Катерина Онопрієнко розповіла присутнім про ситуацію яка склалася з ремонтом дороги державного значення Р-10, що проходить через село Мошни та недотримання виконавцями графіків проведення робіт, цим самим викликають обурення з боку громадськості.

Відбулась спільна нарада щодо вирішення проблемних питань по дорогам загального користування місцевого та державного значення

Вислухавши сільських голів та представників громадськості заступник голови обласної державної адміністрації надав слово в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Владиславу Демиденку, який проінформував присутніх про ситуацію яка склалася в Черкаському районі та надав вичерпні відповіді на запитання присутніх. Більш детально зупинився на проблемах дороги державного значення Р-10, що проходить через село Мошни. Також, щодо виконання ремонтних робіт в районі проінформували директор ДП «Черкаський облавтодор», директор Черкаського райавтодору та підрядник.

По закінченню наради заступник голови обласної державної адміністрації дав відповідні доручення та закликав відповідні служби переробити нові графіки виконання ремонтних робіт та довести їх до сільських голів, а також привернути увагу до термінів їх виконання.

Відбулась спільна нарада щодо вирішення проблемних питань по дорогам загального користування місцевого та державного значення

Нагадаємо. Що станом на сьогодні за словами заступника голови облдержадміністрації Костянтина Омаргалієва, поточний середній та дрібний ремонти доріг місцевого значення проводять на 104 об’єктах.

– Ремонти на дорогах Черкащини тривають. Поступово рухаємося вперед. Ямковий ремонт виконали вже на 46,7 тис. м2 та відновили понад 268 тис. м2 дорожнього покриття. На ці роботи спрямували вже понад 150 млн грн.

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії з ЗМІ