Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





«Орієнтири для вибору майбутньої професії

«Орієнтири для вибору майбутньої професії

Вибір професії – це чи не найголовніший чинник того, як складеться твоє подальше життя і, як ти в ньому будеш себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал і отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.

Перед випускниками загальноосвітніх установ щорічно виникає проблема вибору майбутнього життєвого шляху. Вона полягає в тому, що молоді люди часто самі не знають, чим би їм хотілося займатися. Іноді трапляються щасливі випадки, коли особливі задатки старшокласників помічають родичі або знайомі. Буває, що дитина сама зацікавиться справою, яка пізніше стане її професією.

При виборі майбутньої спеціальності важливим фактором є її затребуваність на ринку праці. Необхідно враховувати, які шанси влаштуватися на гідну роботу після закінчення певного навчального закладу і отримання диплома.

«Орієнтири для вибору майбутньої професії

Для ознайомлення юнаків і дівчат зі світом професій протягом березня-квітня 2018 року Черкаським районним центром зайнятості була проведена акція «Випускник - 2018», в якій прийняло участь 590 учнів 8 - 11-х класів. Учасники цієї акції приймали участь у виїзних акціях центру зайнятості «БРЕЙН РИНГ», профорієнтаційних уроках для учнівської молоді, професіографічних екскурсіях на ТОВ "ІМПРЕС" та ТОВ "Світ ласощів". Також випускники шкіл мали можливість поспілкуватися з представниками навчальних закладів, дізнатися про умови вступу та підготовки кваліфікованих працівників за різними напрямками.

Загалом під час проведення акції «Випускник - 2018» було проведено 22 профорієнтаційних уроки для учнівської молоді з орієнтації на робітничі професії, якими було охоплено 326 учнів; проведено 3 Виїзні профорієнтаційні заходи «БРЕЙН РИНГ» для 184 школярів, 2 Професіографічні екскурсії для 46 осіб, День відкритих дверей навчального закладу для 28 учнів.

Служба зайнятості, проводячи профорієнтаційну роботу, виховує у підлітків відповідальне і активне відношення до вільного свідомого і самостійного вибору професії.»

За інформацією Черкаського районного центру зайнятості