Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Працевлашування – як ефективний засіб ресоціалізації засуджених

Працевлашування – як ефективний засіб ресоціалізації засуджених

З метою недопущення росту злочинності (в тому числі і серед неповнолітніх) перед державою та її структурами постає питання профілактики правопорушень та виправлення поведінки колишніх засуджених.

У зв’язку з цим, набуває важливого значення соціальна реабілітація та адаптація осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та осіб, які готуються до звільнення або звільняються з місць позбавлення волі. Успіх повернення засудженого до соціального способу життя великою мірою залежить від його власного бажання.

Основне завдання полягає в тому, щоб переконати людину в перевагах жити та працювати за загальноприйнятими законами. Найефективнішим захистом і попередженням правопорушень громадян є їхня легальна зайнятість. Тому вкрай важливою є проведення інформаційно- роз’яснювальної роботи серед засуджених.

27 березня 2018 року фахівці Черкаського районного центру зайнятості провели виїзний профінформаційний захід для осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі в Черкаському районному секторі міського відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції. Захід відбувся в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю.

Працевлашування – як ефективний засіб ресоціалізації засуджених

Під час зустрічі фахівці ознайомили умовно засуджених з послугами державної служби зайнятості, зокрема: розповіли про потреби регіонального ринку праці в кваліфікованих працівниках та спеціалістах; ознайомили з актуальними вакансіями на підприємствах Черкаського району та міста; можливостями професійного навчання та підвищення кваліфікації за робітничими професіями; наданні допомоги в підборі підходящої роботи, складанні резюме та відеорезюме, оволодінні навичками ефективного спілкування під час співбесіди з роботодавцем та можливості проходження тестування на виявлення професійних схильностей та здібностей. Учасники зустрічі отримали відповіді на свої запитання від фахівців служби та методичний роздатковий матеріал.

«Продовження вже започаткованої співпраці є першим кроком цих громадян на шляху до повернення у нормальне життя, а державна служба зайнятості, в свою чергу, має достатньо досвіду та можливостей, щоб допомогти їм працевлаштуватись, і в разі потреби - здобути необхідну на ринку праці робітничу професію», - зауважив директор Черкаського районного центру зайнятості Олександр Гриценко.

За інформацією Черкаського районного центру зайнятості