Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Неплатники аліментів вже отримують обіцяні законом обмеження та ризикують попрощатися зі своїм майном

Неплатники аліментів вже отримують обіцяні законом обмеження та ризикують попрощатися зі своїм майном

На виконання закону №7277, що посилює відповідальність неплатників аліментів, на Черкащині вже винесено 1501 постанову про тимчасове обмеження у праві керувати транспортними засобами, 1462 постанови про тимчасове обмеження у праві виїзду за кордон, 1486 постанов про заборону на користування зброєю і стільки ж на заборону полювання.

Нагадаємо, такі обмеження стосуються злісних неплатників аліментів, які мають заборгованість за 6 і більше місяців. За уточненими даними Державної виконавчої служби, на Черкащині станом на сьогодні під дію закону підпадають 4 тис 765 осіб. Загалом же до відкритого реєстру боржників (https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors) потрапили вже понад 6,5 тисяч черкащан, заборгованість яких перевищує суму платежів за 3 місяці.

–Ми створили регіональний штаб, що контролюєстан виконання рішень про стягнення аліментів відділами ДВС. Зараз налагоджуємо роботу мобільних груп, яківідпрацьовуватимуть по черзі окремі населені пункти, де проживає найбільша кількість злісних неплатників аліментів, – розповідає начальник Головного управління юстиції у Черкаській області Олександр Свіренюк. – Перший такий виїзд, під час якого боржникам вручали повідомлення, вивчали їхній майновий стан та описували майно, відбувся в м. Корсунь-Шевченківський.

Сьогодні Державна виконавча служба моніторить всю можливу інформацію про доходи боржників, щодня виносяться десятки постанов щодо обмежень, передбачених новим законом, відпрацьовуються маршрути виїздів мобільних груп, тож вже найближчим часом очікується значне скорочення кількості неплатників аліментів.

Загалом з початку року на Черкащині було стягнуто 9 мільйонів 153 тисячі гривень аліментів на користь 15 526 дітей.

За інформацією Головного територіального управління юстиції в області