Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Майже 5 млрд грн соціальної допомоги отримали черкащани торік

Майже 5 млрд грн соціальної допомоги отримали черкащани торік

На Черкащині соціальною допомогою від держави у минулому році скористались понад 430 тис. осіб – більше 76 відсотків від загальної кількості сімей, поінформували під час колегії Департаменту соціального захисту населення ОДА.

Сума нарахованої допомоги, порівняно з 2016 роком, зросла майже у півтора рази і становить більш ніж 4,8 мільярда грн. Заборгованість з виплати в області відсутня.

Найбільшу частку у загальній структурі соціальної допомоги займає субсидія, що становить 66,5 відсотки, каже директор Департаменту Руслан Чикало.

– Розрахунок субсидій на опалювальний період здійснено для 311 тис. сімей області, опрацьовано 100% справ, – зазначив Руслан Олександрович. – Сума нарахованих субсидій сягнула більше 3,2 млрд грн.

Майже 5 млрд грн соціальної допомоги отримали черкащани торік

Для прискорення процесу надання субсидій в 2017 році в області впроваджено новий програмний комплекс «Житлові субсидії».

Вперше в 2017 році здійснено монетизацію частини невикористаної суми субсидії на оплату послуг газо- та електропостачання для індивідуального опалення. Її отримали більш ніж 114 тис. громадян області, які мали зекономлені кошти на своїх рахунках, на загальну суму майже 73 млн грн.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА