Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Проведено семінар щодо запобігання корупційним та пов’язаних з корупцією правопорушенням та електронному декларуванню

Проведено семінар щодо запобігання корупційним та пов’язаних з корупцією правопорушенням та електронному декларуванню Проведено семінар щодо запобігання корупційним та пов’язаних з корупцією правопорушенням та електронному декларуванню

Сьогодні, 02 лютого 2018 року голова районної ради Олексій Собко, заступник голови райдержадміністрації Петро Коренюк, прокурор Черкаської місцевої прокуратури Максим Лисик взяли участь у семінарі щодо запобігання корупційним та пов’язаних з корупцією правопорушенням та електронному декларуванню для працівників Черкаської районної ради, сільських голів, депутатів сільських рад Черкаського району, керівників комунальних підприємств районної ради, керівників підприємств, установ, закладів районної комунальної власності, державних службовців райдержадміністрації.

На початку семінару до присутніх звернувся голова районної ради Олексій Собко, який зазначив, що відповідний семінар проводиться згідно плану роботи та викликаний в першу чергу, певними змінами до законодавства щодо електронного декларування.

Проведено семінар щодо запобігання корупційним та пов’язаних з корупцією правопорушенням та електронному декларуванню

Сьогодні пропонується ознайомитися з наступними питаннями: про запобігання корупційним та пов’язаних з корупцією правопорушень в частині електронного декларування; про систему електронного декларування: терміни, порядок роботи електронного декларування, інформування щодо змін майнового стану, ступені відповідальності; про рекомендації до чергового етапу електронного декларування.

Про запобігання корупційним та пов’язаних з корупцією правопорушень в частині електронного декларування доповів прокурор Черкаської місцевої прокуратури Максим Лисик та надав змістовні відповіді на запитання учасників семінару.

Проведено семінар щодо запобігання корупційним та пов’язаних з корупцією правопорушенням та електронному декларуванню

По питанню системи електронного декларування: терміни, порядок роботи електронного декларування, інформування щодо змін майнового стану доповів головний спеціаліст відділу цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної та режимно-секретної роботи, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції апарату Черкаської районної державної адміністрації Андрій Білоус, який привернув увагу присутніх щодо існуючих типів декларацій, коли їх слід подавати і який звітний період вони охоплюють?

Законом передбачено чотири типи декларацій суб’єкта декларування:

Проведено семінар щодо запобігання корупційним та пов’язаних з корупцією правопорушенням та електронному декларуванню

1) щорічна декларація, яка подається у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року;

2) декларація суб’єкта декларування, який припиняє діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування;

3) декларація суб’єкта декларування, який припинив діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, що подається до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком, у якому було припинено таку діяльність. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року;

4) декларація суб’єкта декларування, який є особою, що претендує на зайняття посад, зазначених у пункті 1, підпункті «а» пункту 2 частини першої статті 3 Закону, що подається до призначення або обрання особи на посаду. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому особа подала заяву на зайняття посади (участь у конкурсі), якщо інше не передбачено законодавством, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.

В свою чергу спеціаліст I категорії юридичного відділу виконавчого апарату районної ради Ірина Гриценко ознайомила присутніх з рекомендаціями до чергового етапу електронного декларування та звернула увагу суб’єктів декларування щодо завчасної підготовки та здійснення відповідних дій до етапу електронного декларування який розпочався з 01 січня 2018 року.

Проведено семінар щодо запобігання корупційним та пов’язаних з корупцією правопорушенням та електронному декларуванню

Також Ірина Василівна привернула увагу, що відповідно до Указу Президента України від 15.05.2017 №133/2017 «Про рішення ради національної безпеки і оборони України від 28.04.2017 «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) доступ до окремих поштових серверів у домені «ru» обмежений. Для роботи з реєстром слід використовувати поштові скриньки, які не підлягають під зазначені обмеження.

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії з ЗМІ