Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Підведено підсумки роботи Терцентру за 2017 рік

Підведено підсумки роботи Терцентру за 2017 рік Підведено підсумки роботи Терцентру за 2017 рік

01 лютого голова районної ради Олексій Собко та заступник голови районної державної адміністрації Петро Коренюк взяли участь у підсумковій нараді з працівниками Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черкаського району за 2017 рік та завдання на поточний період.

Також в нараді взяли участь начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Сергій Коваль, директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Валерій Вишиваний та соціальні робітники.

Звертаючись до учасників підсумкової наради голова районної ради Олексій Собко зазначив, що вирішення питань, які не в змозі подолати громадяни самостійно, привернення уваги суспільства до проблем старшого покоління, осіб з інвалідністю, чорнобильців, афганців, дітей війни, учасників АТО, преселенців - саме це ті питання, якими Ви, шановні працівники соціальної сфери, переймаєтесь щодня і якісно виконуєте.

Підведено підсумки роботи Терцентру за 2017 рік

Я, без перебільшення, хочу наголосити на тому, що Ви є професіоналами своєї справи, досвідченими фахівцями, компетентними, ініціативними працівниками.

Питання соціального захисту населення є одним із пріоритетних напрямків діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, адже увага та допомога людям, в яких на жаль, склалися тяжкі життєві обставини є показником розвитку суспільства.

В силу своїх можливостей депутатський корпус переймається проблемами соціального захисту. В минулому році з районного бюджету на капітальний ремонт даху відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання в селі Лозівок були виділені кошти в сумі 150 тисяч гривень. Для реалізації спільного з вами напрямку соціального захисту населення, ось уже другий рік поспіль депутатський корпус районної ради надає матеріальну допомогу жителям району на лікування та подолання наслідків надзвичайних ситуацій. В 2017 році з районного бюджету такої допомоги було виділено в сумі 663 тисячі 800 гривень. Я не помилюся, якщо скажу, що майже кожен депутат районної ради на своєму безпосередньому місці роботи надає, в тому чи іншому вигляді, допомогу тому, хто її потребує.

Так, проблем у вітчизняній соціальній сфері ще вистачає. Але приємно відзначити, що завдяки спільним зусиллям у соціальній сфері останнім часом відбуваються відчутні зміни на краще. Вона стає більш конкретною, ближчою до людини, все повніше задовольняє її нагальні потреби.

Хочу наголосити на тому, що депутатський корпус відкритий до діалогу, готовий вислухати Ваші проблемні питання та побажання і по максимуму їх вирішити спільно з депутатами, але в обов’язковому порядку за Вашої участі.

Бажаю вам натхнення і творчих успіхів у вашій благородній справі! Впевнений, що ви і надалі з притаманними вам сумлінням і самовідданістю спрямовуватимете свої зусилля, чуйність, професійні знання і великий практичний досвід на досягнення нової якості життя громадян Черкаського району.

Підведено підсумки роботи Терцентру за 2017 рік

Також з інформацією до учасників наради звернувся лікар Черкаської центральної районної лікарні Володимир Авшаєв, який розповів про надання першої медичної допомоги громадянам району при переохолодженні та фактори впливу на організм людини у зв’язку з несприятливими погодними умовами.

Про підсумки роботи Терцентру за 2017 рік та завдання на поточний період доповіла заступник начальника Територіального центру Наталія Воронкіна, яка зазначила, що на протязі звітного періоду у відділенні денного перебування протягом 2017 року були обслужені 380 осіб похилого віку, з них 36 людей з обмеженими можливостями.

Підведено підсумки роботи Терцентру за 2017 рік

Станом на 01.01.2018 року відділенням надаються соціальні послуги – 342 особам. В 2017 році виявлено 3574 громадян похилого віку, інвалідів та інших, які потребують соціального обслуговування, з яких – 3377 особам надано послуги, що становить 94,5 відсотка до виявлених.

При відділенні денного перебування у звітному періоді функціонувало 3 факультети Університету III віку – «Інформаційний», «Прикладного мистецтва» в селі Байбузи, який відвідувало 14 слухачів, та «Краєзнавства та мистецтв» в селі Мошни – 17 слухачів. Відкрито новий – «Гармонійного розвитку» в селі Яснозіря та клуб за інтересами в селі Свидівок «Промінь надії» - 14 осіб. Також планується відкриття факультету «Здорового способу життя» в селі Мошни, спільно з медиками району.

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії з ЗМІ