Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Депутати районної ради затвердили Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами

Депутати районної ради затвердили Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами

Депутати районної ради затвердили відповідну Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на чотири наступні роки.

Його планують облаштувати на базі місцевого комунального підприємства «Агроекосервіс» на умовах співфінансування обласного з районним бюджетом – 243,8 тисячі гривень та 76 тисяч гривень відповідно. Питання подальшого утримання залишається за сільськими радами.

– Кошти з місцевого бюджету спрямували на облаштування території під притулок. Обладнання, меблі, необхідні препарати, ліки та апаратура, а також ліцензія придбають за кошти з обласного бюджету, – повідомила головний спеціаліст управління агропромислового розвитку Черкаської РДА Ірина Савісько.

Як це діятиме? Приміром, отримавши замовлення від котроїсь із сільських рад, відповідна бригада виїздить на місце. Безпритульних тварин відловлюють, стерилізують, потім кілька днів спостерігають за їх станом на базі комунального підприємства, де тварини проживають у спеціально облаштованих вольєрах, а далі повертають в природне середовище. 

– Насправді проблема з безпритульними тваринами актуальна в кожному населеному пункті району, в тому числі й Худяках. Програма справді може покращити ситуацію. Тому депутати сільської ради одразу підтримали рішення виділити територію для облаштування пункту стерилізації, – розповідає сільський голова Роман Василина. – Проте діятиме Програма, якщо буде співфінансування всіх гілок – обласної, районної та сільських рад. Бо проект дороговартісний. Насамперед, аби відловлювати безпритульних тварин, потрібно придбати відповідно оснащений та обладнаний автомобіль. Ми зі свого боку готові досить швидко укомплектовувати базу. Надалі тут також може з’явитися ветаптека.

До речі, відповідний пункт стерилізації буде корисним і для жителів села, які турбуються про своїх домашніх улюбленців. Тут їх можна буде вакцинувати, а також стерилізувати чи проконсультуватися з ветлікарем.  

Водночас депутати затвердили районну програму «Оздоровлення території Черкаського району від сказу», що дасть змогу завадити поширенню смертельно небезпечної хвороби серед свійських тварин.  

– Ми можемо створити буферну зону між населеним пунктом і ареалом проживання диких тварин, зокрема лисиць, які наразі є основним переносником збудника інфекції, – повідомив представник ветеринарної медицини Черкаського району Володимир Шпильовий. – За Програмою ми вакцинуємо диких тварин шляхом розкладання приманок, попереджаючи таким чином поширення інфекції. Зацікавлені сторони можуть долучатися до комісії, яка здійснюватиме контроль за споживанням цих приманок.  

 

За інформацією сайту "Сільські обрії"