Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Постійна комісія з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді та спорту підтримала ряд районних Програм

Постійна комісія з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді  та спорту підтримала ряд районних Програм

2 червня 2017 року провела своє засідання постійна комісія районної ради з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді та спорту. Вів засідання її голова Микола Гуськов.

Першим питанням присутні члени комісії розглянули проект рішення районної ради про внесення змін до «Програми розвитку загальної середньої освіти Черкаського району на 2016-2020 роки» про яку коротко доповіла начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Григорчук.  

Постійна комісія з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді  та спорту підтримала ряд районних Програм

Яка зазначила, що Програма була розроблена з метою забезпечення конституційного права громадян на здобуття повної загальної середньої освіти, оптимізації мережі навчальних закладів, покращення матеріально-технічного та фінансового забезпечення закладів освіти району, створення умов для всебічного розвитку особистості, інноваційної діяльності кожного навчального закладу, пошук та розробка ефективних методів навчання і виховання учнів, управління навчальним процесом та професійним розвитком педагогів, формування механізму стійкого інноваційного розвитку природничо-математичної освіти та його застосування у шкільній практиці, забезпечення рівного доступу дітей району до якісної освіти, участі дітей та працівників закладів освіти району в обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалях, конкурсах, змаганнях, виставках, конференціях тощо.

Щоб уникнути дублювання, ми вносимо зміни по 2-х розділах та об’єднаємо програми в одну діючу.

Потім члени комісії перейшли до другого питання та заслухали інформацію начальника Служби у справах дітей райдержадміністрації Людмили Северинчук про внесення змін до програми з виконання Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини у Черкаському районі на 2014-2017 роки.

Постійна комісія з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді  та спорту підтримала ряд районних Програм

Яка зазначила , що з метою захисту прав та захисту законних інтересів дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, забезпечити своєчасне виявлення таких дітей на території району, здійснення виїздів за місцем їх проживання та влаштування, надання необхідної допомоги з усунення складних життєвих обставин, відвідування дітей, які тимчасово влаштовані до спеціалізованих дитячих закладів, привітання таких дітей з Новорічними святами, Міжнародним днем захисту дітей, Днем сім’ї, Днем знань просимо виділити кошти на реалізацію даного пункту програми.

Всі питання які розглянуті постійною комісіями районної ради, рекомендовані для внесення на розгляд президії та сесії районної ради.

 

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії з ЗМІ