Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Черкаський район зацікавлений в продовжені співпраці з Німеччиною

Черкаський район зацікавлений в продовжені співпраці з НімеччиноюЧеркаський район зацікавлений в продовжені співпраці з Німеччиною

Сьогодні, 15 травня, відбулась зустріч німецької делегації з району Гота (Німеччина) в адміністративній будівлі Черкаського району, який зацікавлений в продовжені співпраці між двома країнами.

Про це йшлося на зустрічі голови районної ради Олексія Собка з німецькою делегацією. У ній також взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Петро Коренюк, заступник голови районної ради Сергій Степанюк, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Сергій Коваль та голова громадської організації «Добра звістка» Анатолій Перепелиця та Олександр Перепелиця.

На початку зустрічі голова районної ради привітав німецьких колег з прибуттям на українську землю, побажав приємного перебування та гарних вражень, а також подякував за гостинний прийом у місті Гота.

В ході засідання Олексій Петрович представив членам німецької делегації працівників районної ради та районної державної адміністрації, що брали участь у зустрічі.

В свою чергу замісник бургомістра району Готи Томас Фрьоліх представив присутнім своїх колег та розповів про напрямки їхньої діяльності.  

Черкаський район зацікавлений в продовжені співпраці з НімеччиноюЧеркаський район зацікавлений в продовжені співпраці з Німеччиною

Натомість голова районної ради коротко розповів присутнім про суспільно-політичну ситуацію в країні, про реформи, які проходять на сьогоднішній день та подякував членам Європейському Союзу за підтримку України.

Після знайомлення та невеличкого вступу, голова районної ради представив присутнім презентацією про Черкаську область та Черкаський район «Мальовнича Україна». Під час презентації виникали різні питання та виникали дискусії, що говорить про спільні проблеми наших країн. Найбільше гостей цікавили наші соціальні заклади, стан доріг, відношення до дітей з різними вадами здоров’я.

Черкаський район зацікавлений в продовжені співпраці з НімеччиноюЧеркаський район зацікавлений в продовжені співпраці з Німеччиною

Керівник району розповів німецьким колегам про перспективні галузі для інвестування в Черкаському районі: від сільського господарства – до альтернативної енергетики. Олексій Собко запевнив: в районі завжди раді інвесторам. Тут і надалі будуть створювати сприятливий бізнес-клімат.

Сьогодні Україна взяла курс на децентралізацію влади. Зараз проходить етап об’єднання територіальних громад. В районі на сьогодні створена Білозірська об’єднанна територіальна громада в яку увійшло смт. Ірдинь. Вже на це час відчуваються переваги, тому ми проводимо чуткі лінію в цьому напрямку і сприяємо як орган місцевого самоврядування до таких об’єднань, переймаючи досвіт розвинених країн, в вчасності Німеччини та Польщі. 

На завершення голова районної ради Олексій Собко подякував гостям за підтримку та допомогу в попередні роки нашому району та висловив сподівання , що ми і надалі будемо розвивати дружні партнерські стосунки на благо наших братніх народів та сфотографувалися на пам'ять. 

 


Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії з ЗМІ