Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





У тісній співпраці

У тісній співпраці

У сучасному швидко змінюваному світі роль та місце бібліотеки як інформаційного та культурно-просвітницького центру також зазнають значних перетворень. Адже бібліотека за нинішніх умов відповідає за збереження, примноження та розповсюдження знань; об’єднання громад та окремих груп людей; здійснює надання вільного, комфортного та безпечного простору для навчання, спілкування та розвитку.

Прагнучи якомога більше надати корисної інформації жителям Черкаського району, Черкаський РОМЦ бібліотечної та краєзнавчої роботи в черговий раз зініціював 23 березня проведення скайп-наради з користувачами сільських бібліотек району за участі юриста Юлії Горбачевської, головного спеціаліста відділу представництва Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Власними нагальними та болючими питаннями в ході скайп-наради ділилися жителі сіл Червона Слобода та Степанки. Досвідчений, хоча й молодий, фахівець Юлія Горбачевська надавала вичерпні та змістовні консультації і поради з приводу розв’язання цих проблем. В повній мірі задовольнивши запитувачів, юрист під час жвавого спілкування у мережі SKYPE розповіла про роботу Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та порадила учасникам скайпування при виникненні кризових ситуацій звертатися по допомогу до фахівців Центру.

Проведення таких скайп-нарад колективи обох центрів планують зробити частішими, оскільки потреба, беззаперечно, у таких заходах є. Можливість отримати висококваліфіковану безоплатну юридичну допомогу чи консультацію наразі дуже актуальна, зважаючи на зайнятість або недостатню фінансову спроможність населення. А бібліотеки Черкаського району завжди напоготові надати таку можливість своїм користувачам.  

 


За інформацією відділу культури ітуризму РДА