Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Микола Гуськов: Колектив Черкаської ЦРЛ працює над втіленням в життя державної політики у соціальній сфері

Микола Гуськов: Колектив Черкаської ЦРЛ працює  над втіленням в життя державної політики у соціальній сфері

На вчорашньому засіданні Медичної ради підвели підсумки роботи Черкаської центральної районної лікарні за 2016 рік в роботі якої взяв участь голова районної ради Олексій Собко та трудовий колектив.

В своїй промові головний лікар, депутат районної ради Микола Гуськов зазначив, що мета і завдання, які стояли перед галуззю в 2016 році були спрямовані на збереження і зміцнення здоров’я, забезпечення населення доступною і якісною медичною допомогою згідно з реальними потребами. Проводиться певна робота по модернізації закладів охорони здоров’я району.

Затверджений кошторис на 2016 рік по Черкаській ЦРЛ 29 589,80 тис.грн., в тому числі медична субвенція передана Білозірською об’єднаною територіальною громадою в сумі 3365,8 тис. грн.. Уточнений кошторис станом на 31.12.16 року по Черкаській ЦРЛ становить 36 206,4 тис.грн..

Адміністрацією Черкаської центральної районної лікарні затверджено перелік гарантованої медичної допомоги та послуг, що надаються за рахунок бюджету певним категоріям населення району. Серед пільговиків – інваліди та учасники війни, військовослужбовці, учасники АТО, діти першого року життя, діти-інваліди до 18 років, породіллі, медичні працівники та усі хворі, які потребують невідкладної медичної допомоги протягом першої доби в межах асигнувань.

Микола Гуськов: Колектив Черкаської ЦРЛ працює  над втіленням в життя державної політики у соціальній сфері

Вартість ліжко-дня по стаціонару становить 191,6 грн., в тому числі вартість ліжко-дня по медикаментах – 19,28 грн., вартість ліжко-дня по харчуванню – 7,19 грн.

У відділеннях Черкаської ЦРЛ за 12 місяців 2016 року проліковано 370 осіб пільгової категорії, на медикаментозне забезпечення яких витрачено 23416,31 грн.; вартість харчування пацієнтів пільгової категорії склала 19,4 грн. за 1 ліжко-день (інших пацієнтів - 7,73 грн.).

В Черкаській ЦРЛ протягом 12 місяців 2016 року поповнилась кількість медичних працівників: 1 лікар-неонатолог, 7 лікарів-інтернів та 20 осіб середнього медичного персоналу.

15.11.2016 року Управлінням охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації в Черкаській ЦРЛ проведений моніторинг з приводу підтвердження статусу „Лікарня доброзичлива до дитини”.  

В 2016 році затверджена районна програма: „Програма розвитку закладів охорони здоров’я на 2016-2018 роки”. 

З метою посилення боротьби з ВІЛ-інфекцією в Черкаській ЦРЛ працює кабінет „Довіра”, де надається антиретровірусна терапія жителям нашого району, на базі кабінету працює сайт.

На 282 ліжках Черкаської центральної районної лікарні проліковано 9964 хворих.  

Протягом 2016 року в районі народилася 641 дитина, в пологовому відділенні Черкаської ЦРЛ проведено 694 родорозрішень.

Підводячи підсумки Микола Володимирович відзначив, що в установі створено умови для формування та стимулювання здорового способу життя, вдосконалення гігієнічного виховання і навчання населення, особливо дітей та молоді. 

Проводиться робота по збереженню та зміцненню репродуктивного здоров’я населення, а також соціальної політики підтримки молоді та захисту інвалідів і людей похилого віку.

Модель кінцевих результатів по Черкаській ЦРЛ склала 0,95. За результатами підсумків роботи за 2016 рік серед лікувальних закладів області Черкаська центральна районна лікарня зайняла І рейтингове місце.  

В свою чергу голова районної ради подякував колективу за роботу, дійсно є що показати і розказати та запевнив що депутатський корпус буде всіляко співпрацювати та з розумінням відноситися до проблем медичної галузі. 

 


За інформацією Черкаської ЦРЛ