Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Голова районної ради взяв участь у засіданні колегії РДА

Голова районної ради взяв участь у засіданні колегії РДА Голова районної ради взяв участь у засіданні колегії РДА

Сьогодні, 14 лютого 2017 року голова ради Олексій Собко взяв участь у засіданні колегії районної державної адміністрації, яку провів заступник голови районної державної адміністрації Петро Коренюк за участю керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в районі, підприємств, організацій, сільських голів.

Одним із головних питань засідання колегії стояло обговорення про підсумки виконання місцевих бюджетів району за 2016 рік.

Інформацію про підсумки виконання місцевих бюджетів району за 2016 рік, доповіла начальник фінансового управління райдержадміністрації Ганна Шокот, яка зазначила, що план по доходах місцевих бюджетів Черкаського району (без трансфертів) за 2016 рік виконано на 113,4 відс., понад план надійшло 17039,3 тис.грн. Темп зростання доходів бюджету району до минулого року становить 145,8 відс.

Голова районної ради взяв участь у засіданні колегії РДА

До загального фонду місцевих бюджетів надійшло 131898,5 тис.грн. власних та закріплених доходів. Рівень виконання планів по доходах забезпечено на 112,1 відс. (понад план надійшло 14197,8 тис.грн.). В порівнянні з минулим роком доходів надійшло на 45550,2 тис.грн., або 52,8 відс. більше.

Доходи загального фонду районного бюджету становлять 60846,0 тис.грн., що на 5613,0 тис.грн., або на 10,2 відс. більше плану, а в порівнянні з 2015 роком – на 18440,4 тис.грн., або на 43,5 відс. більше.

Доходи загального фонду сільських бюджетів становлять 71052,5 тис.грн., що на 8584,8 тис.грн., або на 13,7 відс. більше плану, а в порівнянні з 2015 роком – на 27109,8 тис.грн., або на 61,7 відс. більше.

Виконання затверджених радами завдань з доходів загального фонду забезпечено всіма місцевими бюджетами.

В свою чергу перший заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Людмила Лядецька доповнила, що в районі працює робоча група з легалізації робочих місць, в 2016 році перевірками було охвачено 11 населених пунктів. В процесі виявлених порушень трудового законодавства з керівниками проводилися співбесіди, роз’яснювальні заходи та інформувалося про зміни в законодавстві. Також відповідні матеріали передавалися до обласної інспекції держохоронпраці.

Заступник голови райдержадміністрації Петро Коренюк наголосив, що робоча група з легалізації робочих місць продовжить свою роботу і в поточному році, мета - це виявлення порушень трудового законодавства та надходжень сплати податків від роботодавців.

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Людмила Северенчук коротко доповіла про виконання Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2013-2016 роки. Вона зазначила, що всі розуміють, що діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування потребують особливої уваги та захисту з боку відповідальних органів.

Нагадаю, що за такими дітьми зберігається право на житло, в якому вони проживали до набуття статусу та влаштування в прийомні сім’ї чи під опіку в спеціалізовані заклади.  

На сьогодні в Черкаському районі обліковується 120 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 53% не мають взагалі житла, а відповідно до чинного законодавства повинні бути ним забезпечені.

Крім того, члени колегії заслухали питання про проект Програми малого і середнього підприємництва на 2017-2018 роки; про роботу органів виконавчої влади району, виконавчих комітетів сільських рад щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення; про стан виконавської дисципліни в органах виконавчої влади району, виконавчих комітетах сільських рад; про здійснення виконавчими комітетами сільських рад делегованих повноважень органів виконавчої влади в районі у 2016 році. 

За підсумками координаційної наради заступник голови райдержадміністрації дав низку доручень.

 


Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії з ЗМІ