Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Вітання голови районної ради з Днем Соборності України!

Вітання голови районної ради з Днем Соборності України!

Шановні жителі району! Дорогі земляки! Прийміть найщиріші вітання з великим державним святом – Днем Соборності України!

Проголошений 22 січня 1919 року Акт злуки був знаковим кроком на шляху становлення України як незалежної і соборної держави. Це свято нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, що ми дійсно соборна держава, народ якої у єдиному пориві здатен змінити свою долю і відстояти свою незалежність. Суть задекларованої ще у минулому столітті єдності український народ відчув лише нині, у час буремних випробувань. Адже на Майдані Незалежності під час Революції Гідності пліч — о — пліч стояли львівські студенти і карпатські лісоруби, донецькі шахтарі і черкаські хлібороби.

Порушення цілісності кордонів України та недоторканості її території, спричинені анексією Криму та фактичною окупацією частини Донецької й Луганської областей, значно посилюють вагу відзначення цього Дня, зумовлюють максимальне використання потужного консолідуючого потенціалу. Цей День за нинішніх умов – привід нагадати та наголосити, що Крим – Україна, і Донбас –це Україна, й наша держава не зупиниться, аж доки не поверне захоплені країною-агресором території.

Нехай же наша державницька діяльність позначається світлими справами, спрямованими на розвиток і зміцнення Батьківщини, на добробут і розквіт духовності народу. Від депутатського корпусу районної ради, від себе особисто зичу усім жителям району безхмарного мирного неба над головою, здоров'я і злагоди, сил та натхнення, успіхів та задоволення від роботи на благо нашої Вітчизни!

Слава Україні!

 

Голова районної ради                                                                           Олексій Собко