Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Геннадій Зубко: Основне завдання децентралізації в 2017-му - секторальне просування реформи

Геннадій Зубко: Основне завдання децентралізації в 2017-му - секторальне просування реформи

Реформа децентралізації була і залишається пріоритетною у 2017 році. Основне завдання в цьому році - секторальне просування реформи – в освіті, медицині, системі надання адмінпослуг, земельних відносинах, дорожній інфраструктурі, сфері планування територій.

Про це заявив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на нараді з питань децентралізації під головуванням Президента України Петра Порошенка в Одесі за участю представників ОТГ, голів ОДА всіх південних областей.

«Ключовими залишаються питання наповнення місцевих бюджетів, ефективне їх використання, в тому числі в частині освоєння виділених субвенцій для розвитку інфраструктури ОТГ і коштів Державного фонду регіонального розвитку. Маємо максимально координувати зусилля по всій вертикалі влади, починаючи з центральної і до обласних, і районних адміністрацій, місцевого самоврядування, а також - голів ОТГ», - зазначив Геннадій Зубко.

Він додав, що «державна допомога громадам, яких вже 366, у 2017 році становитиме: субвенція для ОТГ – 1,5 млрд грн, ДФРР – 3,5 млрд грн, державна підтримка соціально-економічного розвитку громад – 4 млрд грн».  

 


За інформацією Урядового порталу