Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Про деклараційну кампанію – 2017

Про деклараційну кампанію – 2017

Через тиждень розпочнеться кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2016 року. Тож декларацію про майновий стан і доходи подаватимуть по строку 9 лютого фізичні особи – підприємці; до 1 травня – громадяни, які зобов’язані декларувати доходи та самозайняті особи і до 31 грудня – громадяни для реалізації права на податкову знижку за 2016 рік, повідомляють у ГУ ДФС у Черкаській області.

При цьому громадяни використовуватимуть нову форму декларації про майновий стан і доходи, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2016 №821 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859».

Начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, майнових податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Віталій Лушников розповів про зміни, навів приклади заповнення декларації для перелічених категорій декларантів – 2017 та відповів на запитання.Відео викладено на канал проекту «Допомога платнику» на YouTube.

Тези, презентацію, форму декларації та додатків, таблички для самоконтролю та відповіді запитання завантажуйте ТУТ

Додаткові запитання ставте у коментарях до відео або за адресою проекту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

До кінця року залишились лічені дні, але його треба закрити без помилок, тож пропонуємо скористатись спеціальними табличками для самоконтролю

Так, у 2016 році податок на доходи фізичних осіб справляється за єдиною ставкою 18 %. Також із суми доходу утримується військовий збір за ставкою 1,5 %. Ставка єдиного внеску 22 % до бази нарахування на фонд оплати праці (виключення 8,41 % – з доходів найманих працівників – інвалідів; 5,3 % – підприємства УТОГ, УТОС та 5,5 % – громадські організації інвалідів). Утримання внеску із заробітної плати працівника не проводиться. На виплати за цивільно-правовими договорами також нараховується 22 % єдиного внеску. 

Також є актуальним проведення річного перерахунку. Незважаючи на єдину ставку ПДФО у поточному році, проведення річного перерахунку проводити потрібно. Тож, що слід зробити: 

- перевірити правильність нарахування відпускних, лікарняних, зарплат, правомірність застосування ПСП до зарплат пільговиків. Розмір доходу, що дає право на пільгу у 2016 році – 1930 грн. на місяць, для батьків двох і більше дітей – 1930Х кількість дітей; 

- обчислити ПДФО з доходів та порівняти отриману суму з фактично перерахованою протягом року; 

- відобразити результати перерахунку у ф. №1ДФ за 4 квартал (подається по строку 9 лютого 2017 року). Відкоригувати графи 4 та 4а, вказавши суми недоплат або переплат ПДФО. 

 


За інформацією ГУ ДФС у Черкаській області