Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Керівник Черкаської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області прозвітував про результати роботи за 9 місяців 2016 року по Черкаському району

Керівник Черкаської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області прозвітував про результати роботи за 9 місяців 2016 року по Черкаському району

За 9 місяців 2016 року поточного року Черкаська об’єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Черкаській області (далі – Черкаська ОДПІ) спрямувала до бюджетів усіх рівнів 373,2 млн. гривень податків і зборів. У тому числі до загального фонду державного бюджету зібрано 253,1 млн. гривень. До місцевих бюджетів Черкаського району надійшло 122,5 млн.грн. платежів. Такі цифри озвучив начальник Черкаської ОДПІ Іван Приблуда.

Він повідомив, що у співставних умовах до факту січня-вересня минулого року до державного бюджету зібрано більше на 60,2 млн.грн., або на 31,2 відс. більше, ніж за відповідний період минулого року. За словами керівника Черкаської ОДПІ до місцевих бюджетів надійшло на 42,7 млн.грн., або на 53,5 відс. більше, ніж у минулому році, рівень виконання розписів рад – 123,5 відс., надходження понад розпис 23,3 млн. гривень.

Зокрема, за 9 місяців п.р. платники Черкаського району сплатили 78,6 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб. У тому числі 19,6 млн.грн. ПДФО перераховано до державного бюджету України, 58,9 млн.грн. – до місцевих бюджетів. З початку року зібрано 38,2 млн.грн. податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів. Окрім того платниками перераховано 10,9 млн.грн. податку на прибуток до державного бюджету і 1,2 млн.грн. податку до місцевих бюджетів. Сплачено 6,6 млн.грн. військового збору.

Платники, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 16,6 млн.грн. єдиного податку – на 6,1 млн.грн. або у 1,6 раза більше, ніж минулого року. Земельний податок та орендна плата перерахована в сумі 24,7 млн.грн. – більше на 10,4 млн.грн. (у 1,7 раза).

Також сплачено 83,3 млн. гривень єдиного соціального внеску. Крім того платникам на рахунки відшкодовано 75,9 млн.грн. податку на додану вартість.

Керівник Черкаської ОДПІ подякував платникам податків і зборів Черкаського району, які дуже відповідально ставляться до сплати податків.

«З перших днів року ми активно проводимо навчальні й просвітницькі заходи по роз’ясненню законодавчих змін платникам і тісно співпрацюємо з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування. Все це дало позитивний результат», – розповів Іван Приблуда. Він зазначив, що найзначніші находження за січень-вересень 2016 року – від податку на доходи фізичних осіб. Надходження від ПДФО становлять 48,1 відс. всіх надходжень до місцевих бюджетів та понад 7 відс. – державного бюджету України. Друга значна сума – збір ПДВ з вироблених в Україні товарів – 38 млн.грн., що 3,3 млн.грн. більше за факт січня-вересень минулого року.

Перспективним джерелом наповнення місцевих бюджетів залишається акцизний податок з реалізації через роздрібну мережу підакцизних товарів. З початку року, за словами керівника Черкаської ОДПІ надійшло 7,3 млн.грн. акцизу, що в 1,8 раза більше ніж за відповідний період минулого року.

 

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії з ЗМІ