Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Відбулась робоча поїздка голови районної ради Олексія Собка до села Геронимівка

Відбулась робоча поїздка голови районної ради Олексія Собка до села Геронимівка Відбулась робоча поїздка голови районної ради Олексія Собка до села Геронимівка

23 вересня відбулась робоча поїздка голови районної ради Олексія Собка до села Геронимівка. В поїздці взяли участь заступник голови районної ради Сергій Степанюк, працівники виконавчого апарату районної ради, начальники управлінь та відділів районної державної адміністрації, депутат районної ради Іван Степанець, за участю сільського голови Василя Харченка.

Метою поїздки стало ознайомлення з роботою соціальної сфери села щодо надання послуг населенню та вирішення ряду проблемних питань таких як: заборгованості жителями села за питну воду та водовідведення, капітальний ремонт КНС №2, ремонту доріг обласного значення та інші.

На початку члени робочої групи ознайомилися із дошкільним навчальним закладом «Сонечко». Начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Григорчук поінформувала коротко, що навчальний заклад розрахований і може прийняти – 137 діток.

В навчальному закладі встановлено твердопаливний котел вартістю 96 тис.грн. на заміну газового котла. Проблемою даного закладу є проведення ремонту кімнат для відкриття нової групи у зв’язку з переповненням дітей у групах. Як зазначив голова районної ради Олексій Собко – територія дошкільного закладу одна з найкращих у районі, оздоблена ландшафтним дизайном на дитячу тематику, де приємно перебувати діткам.

Відбулась робоча поїздка голови районної ради Олексія Собка до села Геронимівка Відбулась робоча поїздка голови районної ради Олексія Собка до села Геронимівка

Відвідуючи загальноосвітню школу I-III ступенів члени робочої групи, ознайомилися із закладом, в якому на даний час потребує ремонт маленький гімнастичний спортзал, заміна частково вікон та ремонт стелі і підлоги. Як зазначила директор школи Ольга Буркацька харчування в школі здійснюється приватним підприємцем, нарікань з боку учнів та батьків не має. Одною із новинок закладу, є герб школи де латинською написано – «Мислю – значить живу». Члени робочої групи перебуваючи в загальноосвітній школі відзначили, що територія охайна та має привабливий вигляд. 

Одною із проблем, що падає в очі це колектор насосної станції №2, який знаходиться на території школи та потребує капітального ремонту. Дана споруда є власністю комунального підприємства "Благоустрій".

Досить насиченою була зустріч у амбулаторії загальної практики сімейної медицини, де фельдшер Ольга Маліновська розповіла про переваги та перспективи роботи свого закладу.

Відбулась робоча поїздка голови районної ради Олексія Собка до села Геронимівка

Також, озвучила проблеми які на сьогодні най актуальні це: перекриття даху, забезпечення спецавтотранспортом, комп’ютерної техніки, та кадрові питання щодо відсутності головного лікаря.

Оглядаючи Будинок культури та сільську бібліотеку робоча група взяла до відома проблеми з капітальним ремонтом закладу, потрібна заміна вікон, у бібліотеці потрібно робити ремонт стелі.

Підводячи підсумки огляду соціальної сфери села на нараді у сільського голови, було акцентовано увагу на внутрішніх резервах які є у сільської ради. Перевиконання бюджету за вісім місяців за словами голови районної ради Олексія Собка втілює надію, що керівництво сільської ради проаналізує надходження до сільського бюджету, перегляне питання боргів за землю, залучення інвесторів для вирішення соціальних проблем, а також обговорено питання об’єднання із іншими населеними пунктами району для створення єдиної спроможної територіальної громади.

 

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії з ЗМІ