Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Зарплата в конверті – втрачена пенсія

Зарплата в конверті – втрачена пенсія

Працівниками управління Пенсійного фонду України в Черкаському районі на чолі з начальником управління Валентиною Велько 14 вересня 2016 року проведено флеш-моб щодо популяризації серед населення переваг офіційного працевлаштування та отримання легальних заробітків під гаслом «Зарплата в конверті – втрачена пенсія».

Місцем проведення заходу було обрано площу ринку «Привокзальний», що на розі вулиць Вернигори та Смілянської.

В рамках заходу, для привернення уваги громадян, працівниками управління було самостійно виготовлено та розгорнуто банер із написом «Зарплата в конверті – втрачена пенсія». Пенсійники розповсюджували брошури та буклети, надавали експрес-консультації, а також, для перевірки наявного страхового стажу та отримання більш детальних консультацій, запрошували охочих відвідати управління Фонду в Черкаському районі, яке розташоване поряд за адресою вул. Вернигори, 17.

Поштовхом до проведення заходу стало те, що навіть незважаючи на зміни в чинному законодавстві, направлені на легалізацію фонду оплати праці (зниження ставки єдиного соціального внеску до 22%), все ще мають місце такі негативні явища, як використання праці незареєстрованих чи оформлених неналежним чином найманих працівників, виплата заробітної плати «в конвертах» або в мінімальному розмірі. Для прикладу, згідно звітів страхувальників Черкаського району 102 найманим працівникам нараховано заробітну плату у розмірі менше мінімальної.

Зарплата в конверті – втрачена пенсія

В питанні легалізації зайнятості та детінізації заробітної плати зацікавленим, в першу чергу, має бути найманий працівник.  

Основна мета акції – донести до працездатного населення всю важливість і необхідність сплати внесків із отриманих ними заробітків. Тому що саме або з мовчазної згоди працівників, або через їх необізнаність роботодавці мінімізують власні витрати на сплату податків і страхових внесків.  

Сподіваємось, що ті перехожі, які долучились до заходу, зрозуміли самі і перекажуть своїм знайомим, що заробітна плата, яка виплачується у «конвертах» – це тимчасове благо, яке має негативні наслідки для самого працівника. Це, перш за все, ризик залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому. До того ж, людина, яка працює неофіційно, при отриманні травми не може розраховувати на виплату їй лікарняних та інших обов'язкових виплат.  

Задля залучення до інформаційно-роз’яснювальних заходів більшого кола найманих працівників, управління Пенсійного фонду України в Черкаському районі пропонує передати естафету проведення подібних акцій районній раді, структурним підрозділам райдержадміністрації, Черкаській ОДПІ та іншим охочим установам та організаціям району. 

За інформацією управління Пенсійного фонду України в Черкаському районі