Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





В РАЙОНІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ УЧАСНИКІВ АТО

В РАЙОНІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ УЧАСНИКІВ АТО

Станом на 01.07.2016 року на обліку в Центрі допомоги учасникам АТО перебуває 585 осіб, із них мають статус учасника бойових дій –386, інвалідів із числа учасників АТО — 8. Крім того, в районі обліковується поранених учасників АТО – 25, сімей загиблих – 4, мають статус „Сім’ї загиблого учасника АТО”- 6.

З метою якісного та своєчасного надання допомоги учасникам АТО та членам їх сімей, райдержадміністрацією складається соціальний паспорт потреб учасника АТО. Рішенням Черкаської районної ради від 11.06.2015 №51-8/VI прийнята районна «Комплексна програма щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, соціального захисту членів їх сімей та вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки, якою передбачено надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг родинам учасників АТО та демобілізованих із місць проведення АТО у межах можливостей районного бюджету.

Крім того, на виконання районної програми «Турбота» на 2014-2020 роки” виплачена одноразова грошова допомога за рахунок коштів районного бюджету у сумі 573 тис. грн. (2014 – 10 тис.грн., 2015 – 343 тис. грн., І половина 2016 – 210 тис.грн.) 386осіб — учасників бойових дій внесені в Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги. За рахунок коштів державного бюджету їм надається 75 % знижка вартості житлово-комунальних послуг шляхом безготівкового перерахування коштів підприємствам надавачам комунальних послуг. 

Для забезпечення виплати допомоги по безробіттю в найкоротші терміни, даній категорії осіб окремо формуються відомості нарахування матеріального забезпечення, платіжні доручення та їх реєстри, в яких зазначається «підлягає виконанню в першочерговому порядку».

На базі реєстратури Черкаської ЦРЛ створено „Єдине вікно” для учасників АТО та членів їх сімей, демобілізованих із зони АТО, сімей загиблих учасників АТО для надання позачергової та в повному обсязі медичної допомоги. 

Сім’ї загиблих учасників АТО, які потребують поліпшення житлових умов відсутні. 

Станом на сьогоднішній день на обліку для поліпшення житлових умов в сільських радах Черкаського району перебуває 10 осіб із числа учасників АТО, в т.ч. 1 інвалід війни та 9 учасників бойових дій. 

Земельні ділянки видано більше як 365 учасникам АТО. 

Крім того, 13 липня цього року відбулось засідання Центру допомоги учасникам АТО Черкаського району, за наслідками якого планується в селі Вергуни за рахунок розширення меж села виділення ще 150 земельних ділянок. Також в селі Степанки на черзі приблизно 3 га для ведення садівництва та за рахунок розширення меж села будуть виділені земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва. В селі Хутори проблему виділення земельних ділянок планується вирішити за рахунок тих сіл Черкаського району, які мають вільну землю та не мають учасників АТО. 

Для вирішення можливих проблем учасників АТО та членів їх сімей відділом освіти Черкаської райдержадміністрації було розроблено заходи щодо соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2015-2017 роки, вшанування героїв АТО та вдосконалення національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Відповідно до яких створено базу даних дітей, батьки або члени сімей яких є учасниками АТО, члени сімей яких загинули під час проведення АТО. 

Діти дошкільного віку до дошкільних навчальних закладів влаштовуються позачергово. 

Батьки, чи особи що їх заміняють та є учасниками АТО, звільняються від оплати за харчування дітей в ДНЗ згідно районної програми «Турбота» та рішень місцевих органів самоврядування 

 

За інформацією Центру допомоги учасникам АТО Черкаського району