Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Олексій Собко: Маючи невеликі фінансові можливості вдається підтримувати соціальну сферу

Олексій Собко: Маючи невеликі фінансові можливості вдається підтримувати соціальну сферу Олексій Собко: Маючи невеликі фінансові можливості вдається підтримувати соціальну сферу

24 червня відбулась робоча поїздка робочої групи на чолі з головою районної ради Олексієм Собко, заступником голови ради Сергієм Степанюком, працівниками виконавчого апарату районної ради та депутатом районної ради Ольгою Іващенко до сіл Кумейки та Софіївка.

Члени групи були приємно здивовані при огляді сільського будинку культури та сільської бібліотеки села Кумейки, в якому проведено ремонт фасаду, в середині охайно, чисто, проводяться культурно-мистецькі заходи, дискотеки для молоді. Як зазначила сільський голова Віра Іващенко, незважаючи на те, що ми приділяємо значну увагу цьому закладу є ряд питань які потребують сторонньої допомоги. В першу чергу нам би хотілося провести інтернет, купити новий комп’ютер, відео проектор, полагодити кришу.

В свою чергу голова районної ради Олексій Собко звернув увагу керівництва сільської ради до можливого пошуку інвесторів та більш детально проаналізувати свої внутрішні можливості, як наприклад питання сплати земельного податку. Як приклад соціального партнерства запропонував відвідати село Будище.

Олексій Собко: Маючи невеликі фінансові можливості вдається підтримувати соціальну сферу Олексій Собко: Маючи невеликі фінансові можливості вдається підтримувати соціальну сферу

Перебуваючи в загальноосвітній школі I-III ступенів члени робочої групи поцікавилися, як проходить підготовка до нового навчального року. Побувавши в середині можна зазначити, що в школі здійснюється ремонт та оглянули відремонтовані класи. Директор навчального закладу Катерина Постіл розповіла, що в школі навчається 54 учні, при повному завантаженні 360. Замінено 7 вікон на металопластикові, при потребі 62 вікна, нагальна потреба на сьогодні заміна 3 вікон в харчоблоці. Також нам би хотілося придбати для школи спортінвентар.  

Голова районної ради поцікавився, як здійснюється підвіз учнів до школи. В свою чергу Катерина Антонівна доповіла, що на сьогодні це одна із найбільших проблем, так як автобус старенький, часто ламається та знаходиться в розпорядженні Шелепуської загальноосвітньої школи. На сьогодні у нас здійснюється підвіз 6 учнів із Кумейок та 1 учня із Гута-Межирицька. Як, зазначив голова районної ради Олексій Собко, враховуючи велику відстань між селами та технічний стан автобуса, ми при спільному спів фінансуванні можемо розглянути це питання, щодо забезпечення на цей кущ автобуса.

Не менше враження склалося при огляді сільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Кумейки та дошкільного навчального закладу «Гайок», де проведено сучасні ремонти, облаштовані кабінети та спальні кімнати для зручного відвідування пацієнтів та діток. Завідувач дошкільним закладом, депутат районної ради Ольга Іващенко розповіла, що на сьогодні заклад відвідують 21 дитина, всього завантаженість 36 діток. Проведено ремонт, територія закладу має дитячі майданчики, охайна, ростуть квіти в середині велика кількість стендів для розвитку діток та інформацій для батьків.

Підводячи підсумки оглянутого в селі Кумейки, голова районної ради Олексій Собко зазначив, що ваші резерви це перевиконання бюджету за 5 місяців, де ви маєте 87 тис.грн., а також основне джерело надходжень – земля. У вас 4 підприємства, які задекларували 540 га землі. Потрібно здійснювати більш глибокий аналіз платежів за землю та проводити відповідну роботу в цьому напрямку.  

Також робоча група відвідала Софіївську сільську раду та села, які віднесені до неї Станіславчик та Шелепухи.

Олексій Собко: Маючи невеликі фінансові можливості вдається підтримувати соціальну сферу Олексій Собко: Маючи невеликі фінансові можливості вдається підтримувати соціальну сферу

Незважаючи на позитивні моменти, робоча група звернула увагу на проблемні питання. 

Відвідуючи загальноосвітню школу I-II ступенів села Софіївка, голова районної ради Олексій Собко привернув увагу на кількість учнів, яких 47 при повній завантаженості має бути 300, автобусне сполучення, заміну вікон. В Шелепуцькій школі I-III ступенів 83 учні при потребі 300, потребує ремонт спортивного залу, проблема автобуса. 

Оглядаючи амбулаторію загальної практики сімейної медицини села Софіївка, завідувач Лідія Іванченко привернула увагу робочої групи до проблем фінансування та періодичність зазіхань на майно, а також кадрові питання щодо дільничних інспекторів поліції. Сільський клуб та бібліотека села Шелепухи потребують інтернету, комп’ютера, ремонт сидінь.  

Підводячи підсумки робоча група зазначила, що сільському голові села Софіївка незважаючи на позитивний розвиток громади, потрібно більш дієво строїти стосунки з територіальними органами району та залучатися допомогою бізнесу. 

 

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії з ЗМІ