Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Відбулась нарада за участю сільських голів, керівників комунальних підприємств, уповноважених осіб по наданню субсидій

Відбулась нарада за участю сільських голів, керівників комунальних підприємств, уповноважених осіб по наданню субсидій Відбулась нарада за участю сільських голів, керівників комунальних підприємств, уповноважених осіб по наданню субсидій

Сьогодні, 22 червня 2016 року голова районної ради Олексій Собко взяв участь у нараді районної державної адміністрації, яку провів заступник голови районної державної адміністрації Петро Коренюк за участю сільських голів, керівників комунальних підприємств, уповноважених осіб по наданню субсидій.

Одним із головних питань наради стояло обговорення щодо стану надання субсидій мешканцям району.

Відбулась нарада за участю сільських голів, керівників комунальних підприємств, уповноважених осіб по наданню субсидій Відбулась нарада за участю сільських голів, керівників комунальних підприємств, уповноважених осіб по наданню субсидій

Про стан надання субсидій поінформував начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Сергій Чубань, який зазначив , що на даний час управління має проблеми із технічним забезпеченням та спеціалістами. Відповідне програмне забезпечення дозволяє працювати тільки 5 працівникам із 10. Тому виникла нагальна потреба провести таку спільну нараду, залучитися підтримкою сільських рад, натомість уповноважених з нарахування субсидій яких ми обучаємо щоб прискорити цей процес. – Ми як управління повинні забезпечити нарахування субсидій для населення, але і звертаємося до сільських голів з проханням допомогти нам, бо це наша спільна справа. В цьому році враховані всі прорахунки, побажання, і ми цю роботу проводимо. Управлінню потрібно обраховувати по 2 – 3 тис. справ у день, повірте це велика нагрузка на працівників.

На сьогоднішній день направлено лист до Мінсоцполітики щодо можливого розширення програмного забезпечення для більшого залучення спеціалістів та закупки відповідного обладнання, вишукуються додаткові приміщення.  

В свою чергу голова районної ради Олексій Собко зауважив, що сьогодні повинно бути напрацьовано по кожній позиції чітка програма, ми готові Вам допомогти, але покажіть результат. Щоб люди не нарікали на роботу управління праці з даного питання.

Свої пропозиції та зауваження з піднятого питання висловили: сільські голови Білозірської об’єднаної територіальної громади Володимир Міцук, Леськівської сільської ради Микола Бас, Вергунівської сільської ради Тарас Горбенко, Хацьківської сільської ради Ігор Чекаленко, Червонослобітської сільської ради Зінаїда Михайленко та Сагунівської сільської ради Ірина Бодяненко.

Підводячи підсумки даного питання, прийнято рішення провести відповідну нараду в першій декаді липня маючи відповідну інформацію Мінсоцполітики. 

Також на нараді заслухано питання: про підсумки виконання місцевих бюджетів району за 5 місяців поточного року, екологічні питання, дотримання санітарних норм щодо водопостачання, підготовку закладів освіти до навчального року. 

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Сергій Бовт доповів про хід оздоровчої компанії та привів дані щодо співпраці з сільськими радами в оздоровленні.  

За підсумками наради заступник голови райдержадміністрації дав низку доручень.  

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії з ЗМІ