Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Черкаська районна організація Організації ветеранів України серед переможців проектів неурядових організацій

Черкаська районна організація Організації ветеранів України серед переможців проектів неурядових організацій

Сьогодні завершився черговий етап відбору кращих соціальних проектів, які фінансуватимуться з обласного бюджету. Так, майже 126 тисяч гривень найближчим часом спрямують на реалізацію п’яти кращих відібраних заявок.

Саме збереження довкілля, екологічна освіта та заходи з раціонального природокористування такий був проект поданий Черкаською районною організацією Організацією ветеранів України – розповіла голова Черкаської районної організації Лідія Косенко. Тема збереження довкілля, як ніколи актуальна, тому ми вирішили спробувати і в нас все получилось.

Щоправда, як відзначає голова конкурсної комісії заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко, чотири з відібраних проектів отримають часткове фінансування після доопрацювання статті витрат. 

– Лише один з відібраних проектів отримає фінансування у повному обсязі, – зазначив Сергій Овчаренко. – Він спрямований на активізацію процесу роздержавлення комунальної преси. Загалом же на конкурс подали 13 проектів від 12 неурядових організацій. Із 155 тисяч гривень фонду конкурсу ми освоїмо 126. Залишок спрямуємо на ще один конкурс. Оскільки перед нами стояло завдання відібрати кращі проекти за визначеними напрямками, а не просто роздати кошти.

Нагадаємо, це вже другий конкурс проектів неурядових організацій, який завершився в ОДА. За результатами першого конкурсного відбору на втілення кращих 16 проектів Черкащини з обласного бюджету спрямують майже 645 тисяч гривень із закладених 800 тисяч. 

Довідково: 

Проекти-переможці: 

1. «Черкаські письменники для дітей «В перший клас» (Черкаська обласна організація «Громадська організація людей з обмеженими можливостями «День») – профінансувати проект частково.

2. Центр допомоги у створенні ОСББ та підтримці діяльності співвласників багатоквартирних житлових будинків (громадська спілка «ОСББ Черкащини»)– профінансувати проект частково. 

3. Активізація процессу роздержавлення комунальної преси (громадська організація «Об’єднання патріотичних сил») – профінансувати проект у повному обсязі. 

4. Збереження довкілля, екологічна освіта та заходи з раціонального природокористування (Черкаська районна організація Організації ветеранів України) – профінансувати проект частково. 

5. Екологічна освіта та виховання здорового покоління (Громадська організація «Оздоровлення української нації») – профінансувати проект частково. 

 

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії з ЗМІ