Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Голова районної ради взяв участь у координаційній нараді райдержадміністрації

Голова районної ради взяв участь у координаційній нараді райдержадміністрації Голова районної ради взяв участь у координаційній нараді райдержадміністрації

31 травня 2016 року голова районної ради Олексій Собко взяв участь у координаційній нараді райдержадміністрації, яку провів заступник голови райдержадміністрації Петро Коренюк.

На координаційній нараді райдержадміністрації розглянуто питання: про пожежну безпеку у районі та першочергові протипожежні заходи у місцях масового перебування дітей та у закладах соціального захисту; про підсумки проведення весняно-польових робіт в районі та готовності сільськогосподарських підприємств району до збирання ранніх зернових культур; про стан виконання ремонтних робіт на дорогах комунальної власності району; про стан благоустрою в населених пунктах району; про стан передплати громадсько-політичної газети «Сільські обрії».

Одним із головних питань координаційної наради стояло питання щодо пожежної безпеки у районі та першочергові протипожежні заходи у місцях масового перебування дітей та у закладах соціального захисту.

Голова районної ради взяв участь у координаційній нараді райдержадміністрації

Начальник Черкаського міськрайонного відділення управління ДСНС України в Черкаській області Андрій Хижняк доповів присутнім, про ситуацію яка склалася на сьогодні в Україні та про проведену роботу за відповідний період. Привернув увагу на проведенні перевірки у 35 закладах освіти, у яких виявленні певні недоліки. Основними недоліками являються: відсутність у освітніх закладах району автоматичної пожежної сигналізації та необроблені протипожежним розчином дерев’яні конструкції. Також нагадав, що до початку навчального року будуть проводитися планові та позапланові перевірки закладів освіти. 

В свою чергу начальник відділу освіти Людмила Григорчук доповіла, що на сьогодні 10 шкіл району облаштуванні автоматичним оповіщенням, в інших поки немає із-за відсутності коштів. Щодо оброблення дерев’яних конструкцій спеціальним розчином в школах, це питання не нове і потребує відповідних матеріальних затрат.

Також заслухано інформацію директора Територіального центру соціального обслуговування Черкаського району Валерія Вишиваного, який зазначив, що в стаціонарному відділенні села Лозівок мешкає 35 осіб, з них 15 осіб лежачих, які потребують сторонньої допомоги. У даному закладі проведено виконання робіт з вогнезахисного оброблення дерев’яних конструкцій, укладено договори на виконання робіт пов’язаних з перевіркою димових і вентиляційних каналів та перевірку вимірювання опору ізоляції силових освітлювальних кабелів , а також електрообладнання. З працівниками закладу проведено інструктаж з дотримання протипожежної безпеки.

В ході координаційної наради розглянуто також питання про підсумки проведення весняно-польових робіт в районі та готовності сільськогосподарських підприємств району до збирання ранніх зернових культур про які доповів начальник агропромислового розвитку Петро Данилишин; про стан виконання ремонтних робіт на дорогах комунальної власності району; про стан благоустрою в населенних пунктах району. 

Голова районнної ради взяв участь у координаційній нараді райдержадміністрації

Про стан передплати громадсько-політичної газети «Сільські обрії» доповіла головний редактор Наталія Усенко, яка охарактеризувала стан передплати на сьогодні в районі та розповіла про плани на майбутнє.

Голова районної ради Олексій Собко привернув увагу, що при проведенні передплати потрібно більше спілкуватися із сільськими головами та депутатським корпусом, там є потенціал, нехай проводять роз’яснювальну роботу.

По закінченню наради заступником голови райдержадміністрації Петром Коренюком були дані відповідні доручення. 

 

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації виконавчого апарату районної ради